ANAF a preluat presedintia unei importante organizatii europene in domeniu

Romania a preluat, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), presedintia ORGANIZATIEI INTRAEUROPENE A ADMINISTRATIILOR FISCALE, pentru o perioada de un an, in cadrul celei de-a XIX-a Adunari Generale a Organizatiei (IOTA), care a avut loc la inceputul acestei luni la Rotterdam, se arata intr-un comunicat al ANAF transmis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit institutiei, prin actualul mandat, ANAF va avea un rol fundamental in ceea ce priveste directia viitoare a organizatiei si coordonarea intregii activitati a acesteia, pentru perioada iulie 2015 — iulie 2016, cu atat mai mult cu cat in ultimul an s-a ridicat in mod stringent chestiunea redefinirii rolului organizatiei pe plan international si, mai ales, prin repozitionarea sa in raport cu celelalte organizatii internationale de profil.

CITESTE SI: ANAF va RAMBURSA in luna iunie TVA in valoare de 1,2 miliarde de lei 

”Este pentru prima data de la aderare cand Romaniei ii este incredintat mandatul de presedinte al organizatiei, anul precedent fiind marcat de un alt eveniment important, respectiv primul mandat in calitate de membru al Consiliului Executiv al IOTA. Mandatul actual va contribui la INTENSIFICAREA RELATIILOR BILATERALE, in special la nivel de CONDUCERE, cu alte administratii fiscale”, se mai arata in comunicat.

ADUNAREA GENERALA  IOTA este o reuniune la nivel de rang inalt intre reprezentanti ai autoritatilor fiscale membre, ai Comisiei Europene si a unor organizatii internationale de profil, fiind compusa din doua sesiuni distincte: REUNIUNEA TEHNICA si SESIUNEA ADMINISTRATIVA. Sesiunea tehnica din acest an a avut ca tema ‘Self-service pentru conformare voluntara’, in cadrul careia participantii au prezentat si dezbatut cele mai recente initiative si proiecte implementate cu privire la serviciile electronice destinate contribuabililor. In cadrul sesiunii administrative au fost stabilite, prin vot, presedintia organizatiei si componenta Consiliului Executiv, mai arata sursa citata.

*Sursa foto: metropotam.ro