ANAF a stabilit erori de milioane de lei in sarcina contribuabililor

ANAF a stabilit erori de milioane de lei in sarcina contribuabililor

ANAF a stabilit incorect o suma totala de 110 milioane lei in sarcina contribuabililor, pe parcursul anului 2014, au hotarat instantele de judecata. Desi unii romani au reusit sa clarifice erorile ANAF prin procese, altii nu au folosit aceasta cale.

Statisticile prezentate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) arata ca instantele de judecata au hotarat, in 483 de cazuri de contestatii din 2014, ca Fiscul a stabilit incorect o suma totala de 110 de milioane lei in sarcina contribuabililor.

In alte 734 de cazuri instantele au hotarat ca suma de aproape 400 milioane de lei a fost corect stabilita in sarcina contribuabililor, in timp ce pentru suma de 13 milioane de lei instantele au pronuntat, in 30 de cazuri, alte solutii.

Citeste si: Relaxarea fiscala propusa prin noul COD FISCAL va cauza un GOL BUGETAR de peste 37 miliarde lei

ANAF mai arata ca instanta s-a pronuntat pe fond, in 2014, in 1.247 de cauze avand ca obiect deciziile structurilor de solutionare contestatii, asupra legalitatii şi temeiniciei obligarii contribuabililor la plata debitelor si conformarii fata de masurile stabilite de organele fiscale şi mentinute de catre structurile de solutionare a contestatiilor.

In anul 2014, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin structurile specializate de solutionare contestatii, a verificat peste 7.800 de dosare, cu o suma totala contestata de aproape 1,5 miliarde de lei, privind actele administrativ fiscale intocmite de ANAF, precizeaza un comunicat al ANAF.

Mondo News iti recomanda si: Ce prevede proiectul noului Cod Fiscal

Procentual, solutiile emise de structurile de solutionare a contestatiilor, pe sume, reprezinta 52,83% respingere, 5,51% desfiintare, 6,83% admitere si 35,83% alte solutii.

Contestatiile formulate impotriva deciziilor de impunere, a actelor administrative fiscale asimilate deciziilor de impunere, deciziilor pentru regularizarea situatiei emise in conformitate cu legislatia in materie vamala a masurii de diminuare a pierderii fiscale stabilite prin dispozitie de masuri, precum si impotriva deciziei de reverificare se depun de catre persoanele interesate la organele fiscale emitente ale actelor administrative fiscale.