ANAF: AMENZI de 7,29 milioane de lei aplicate in DRAGONUL ROSU, in urma controalelor in cadrul OPERATIUNII CRISTAL

INSPECTORII FISCALI au aplicat AMENZI in valoare de 21,36 milioane de lei, in intervalul 19 octombrie – 1 decembrie, in cadrul OPERATIUNII CRISTAL, 7,29 milioane lei din total fiind date operatorilor economici care isi desfasurau activitatea in complexul comercial DRAGONUL ROSU, potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), transmis vineri Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe durata controalelor, inspectorii ANAF au verificat 3.348 de contribuabili, au confiscat bunuri si numerar in valoare de 10,57 milioane lei si au instituit masuri asiguratorii de peste 1,81 milioane lei.

De asemenea, ANAF a decis suspendarea activitatii pentru nedotare/neutilizare case de marcat (in cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant in interiorul centrelor engros) si interzicerea activitatii in 230 de cazuri. In plus, 783 de contribuabili au fost invitati la sediu pentru verificari amanuntite.

CITESTE SI: OPERATIUNEA CRISTAL: FISCUL A DAT AMENZI DE 13,9 MILIOANE DE LEI; IN DRAGONUL ROSU 185 DE UNITATI AU FOST SIGILATE

In ceea ce priveste controalele ANAF efectuate in perioada 26 octombrie — 1 decembrie in Dragonul Rosu, cu acest prilej au fost verificati 796 de contribuabili. Inspectorii au aplicat amenzi in valoare de 7,29 milioane de lei, au confiscat bunuri si numerar de peste 4,64 milioane lei si au decis suspendarea activitatii pentru nedotare/neutilizare case de marcat (in cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant in interiorul centrelor engros) si interzicerea activitatii (a uneia dintre activitatile de comert engros si en-detail, in cazul celor care le desfasurau simultan, in mod nelegal) in 13 cazuri.
Totodata, 463 de contribuabili au fost invitati la sediul ANAF pentru verificari amanuntite, iar valoarea masurilor asiguratorii s-a ridicat la 345.137 lei.

Sursa foto: jurnalul