ANAF anunta suma RECUPERATA pana acum de la persoanele CONDAMNATE DEFINITIV

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a valorificat deja bunuri in valoare de 130 de milioane de lei de la persoanele condamnate definitiv, a aratat seful Fiscului, DRAGOS DOROS.

Presedintele ANAF a declarat, intr-un interviu acordat postului de radio Europa FM, ca institutia pe care o conduce a obstinut bani din vanzarea de terenuri, vile, apartamente si firme. “De la inceputul anului, avem un departament care e botezat de noi Executari Silite, cazuri speciale, care se ocupa numai cu valorificarea bunurilor care au fost confiscate de instanta. A inceput sa lucreze din martie si cumva ne-am facut un plan, pe care il respectam si suntem chiar inaintea lui.

Am executat deja bunuri de 130 de milioane de lei si inca vreo 8 milioane de lei din plati voluntare. Vreau sa va zic ca am vandut terenuri, vile, apartamente, actiuni, societati comerciale si astea sunt lucruri care s-au intamplat, in premiera, la ANAF, in acest an”, detaliat Doros. Potrivit acestuia, cel mai valoros bun vandut este o vila in valoare de un milion de euro, “dar am avut actiuni de o suma mai mare de un milion de euro”.

In ceea ce ii priveste pe cei care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale din afara Romaniei, Dragos Doros a mentionat ca pana acum au fost controlate 30 de persoane, dar sunt in lucru peste 100 de dosare.

Sursa foto: jurnalul