ANAF face verificari la afacerile lui BERCEA MONDIAL

Senat: Guvernul, impotriva limitarii la 48 de ore pe saptamana a timpului de munca la salariatii cu mai multe contracte

ANAF verifica afacerile lui Bercea Mondial. Fiscul a demarat, joi, un control la firmele detinute de clanul Bercea Mondial, inspectorii ANAF dorind sa vada daca acestea platesc impozit, daca au documente si ce fel de activitate desfasoara.

Fiscul vrea sa afle de unde are clanul Bercea milioanele de euro cu care s-a laudat ca le-a dat spaga lui Mircea Basescu. ANAF a demarat aceste verificari in urma unei autosesizari, in incercarea de a afla increngaturile din afacerile in care este implicat Bercea Mondial.

Rudele lui Bercea Mondialu au fost trimise in judecata, luni, de procurorii DNA. Este vorba despre doi copii ai lui Sandu Anghel, Izaura Anghel si Florin Anghel, acesta din urma fiind cel care l-a acuzat pe fratele presedintelui, Mircea Basescu, de trafic de influenta, potrivit unui comunicat DNA.

Astfel, Florin Anghel, care executa in prezent o pedeapsa cu inchisoarea intr-un alt dosar, a fost trimis in judecata pentru savarsirea a trei infractiuni de santaj, dintre care una in stare de recidiva.

La randul ei, Izaura Anghel, a fost trimisa in judecata sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunii de santaj cu circumstante agravante.

De asemenea, Marius Constantin, concubinul fiicei lui Bercea Mondialu, a fost trimis in judecata pentru santaj cu circumstante agravante, in stare de recidiva, acesta aflandu-se in prezent in arest preventiv.

Printre persoanele trimise in judecata de DNA se mai numara Ion Grinica Anghel, fiul de 17 ani al Izaurei Anghel, acuzat de santaj cu circumstante agravante, precum si Fanica Anghel, mama Izaurei Anghel, acuzata de savarsirea infractiunii de santaj.

In rechizitoriul intocmit de procurorii anticoruptie se arata ca rudele lui Bercea Mondialu l-au amenintat pe fratele presedintelui ca vor divulga presei fapte compromitatore pentru el si familia sa, respectiv presupusa implicare in infractiuni de coruptie.

Pentru a pastra tacerea, inculpatii au cerut suma de 280.000 de euro, Mircea Basescu fiind amenintat in mai multe randuri ca vor fi publicate mai multe filmari incriminatoare.

Este vorba despre cateva inregistrari audio-video prezentate miercurea trecuta de postul de televiziune Antena 3, in care Mircea Basescu pare sa recunoasca faptul ca a luat 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondialu pentru a-l elibera pe acesta din urma din inchisoare sau pentru a obtine o pedeapsa mai usoara.

Dosarul de santaj a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanta, cu propunerea mentinerii masurii de arestare preventiva luate fata de Marius Constantin si a masurii controlului judiciar luata in cazul inculpatilor Izaura Anghel si Ion Grinica Anghel.

Dupa difuzarea filmarilor cu fratele presedintelui, Mircea Basescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, in dosarul in care a fost acuzat de trafic de influenta de fiul lui Bercea Mondialu.