ANAF ii raspunde lui IOHANNIS: O tara nu poate FUNCTIONA cu EVAZIUNE. Nu am luat bani doar de la covrigarii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala ANAF i-a raspuns, miercuri, presedintelui KLAUS IOHANNIS, care a comparat institutia cu un pendul si i-a sfatuit pe jurnalisti sa intrebe la ANAF daca o tara fara firme poate sa functioneze.

Domnul presedinte are dreptate. O tara nu poate functiona fara firme. La fel cum nu poate functiona nici daca evaziunea fiscala este tratata ca pana acum. De cand sunt la conducerea ANAF, combaterea marii evaziuni a fost si este prioritate de gradul zero. Mica evaziune este insa un flagel la fel de periculos, tratat cu seriozitate in orice tara civilizata. Iar ANAF exact asta face“, a spus presedintele institutiei, Gelu Stefan Diaconu.

El a adaugat ca marea evaziune ramane prioritara si ca au colectat deja aproape un miliard de euro in plus.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS, la 100 de ZILE de MANDAT: Romania LUCRULUI BINE FACUT este POSIBILA

Gelu Stefan Diaconu sustine ca suma nu avea cum sa vina de la covrigarii si florarii, ci din eficientizarea colectarii si combaterea marii evaziuni.

Sunt convins ca, nu peste foarte mult timp, cand surplusul de venituri obtinut din combaterea evaziunii va ajuta la relaxarea fiscalitatii, pastrand Romania in tintele de deficit, lumea va intelege ca nu este vorba de nicio exagerare a ANAF, ci de respectarea legii si asigurarea unui mediu concurential onest la absolut toate nivelurile”, a mai spus seful ANAF.

Gelu Stefan Diaconu a dat replica la declaratia presedintelui KLAUS IOHNNIS, care a mentionat, marti seara, ca ANAF e ca pendulul.

Romania e o tara in plina reformare, ba in invatamant, ba in sanatate, la Fisc… Din pacate, exista tendinta de a lucra dintr-o extrema in cealalta. ANAF-ul e ca un pendul. Banuiesc ca aceste chestiuni, odata cu schimbarile in curs la ANAF, sa ajunga la normalitate“, a transmis seful statului.

Intrebat de jurnalisti daca diminuarea evaziunii fiscale se poate face prin inchiderea de localuri si magazine inclusiv pentru sume mici, Iohannis i-a invitat pe cei prezenti la conferinta sa intrebe ANAF daca o tara poate sa functioneze fara firme.

CITESTE SI: REGLAJ la ANAF: Activitatea unei firme va fi suspendata doar la o diferenta de plus/minus 300-500 de lei

Premierul VICTOR PONTA a anuntat, marti, ca activitatea unei firme va fi suspendata de ANAF doar daca diferenta de bani gasita in plus sau minus va fi de 300 lei sau 500 lei, iar decizia de suspendare va putea fi revocata in aceeasi zi daca este achitata o amenda reprezentand de 10 ori suma constatata ca fiind neinscrisa in contabilitate.

Modificarile vor fi facute de Guvern in aceasta saptamana sau cel mai tarziu saptamana viitoare.

Sursa foto www.brandprofiles.ro