ANAF a publicat lista PERSOANELOR FIZICE DATORNICE la STAT. NEGOITA, BECALI si PRIGOANA in top.UPDATE

Intre 180.000 si 200.000 de persoane fizice au datorii la bugetul statului sau la alte bugete publice, iar listele sunt finalizate si vor fi publicate luni, a declarat presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), DRAGOS DOROS.

UPDATE: ANAF a publicat, luni, lista persoanelor fizice cu datorii mari la stat. Pe primul loc in top este Robert Negoita, primarul Sectorului 3 si candidatul PSD la aceeasi primarie, care are datorii de 232 de milioane de lei la stat.

Dupa Robert Negoita, pe lista datornicilor apar nume necunoscute: Florin Mateiu (oras Victoria) – 94,3 milioane de lei, Bogdan Mihai Ciortea (Cluj Napoca) – 21,68 milioane de lei, Emil Sorin Cibu (comuna Floresti) – 20,22 milioane de lei si Paul Dumitrescu (Bucuresti) – 16,65 milioane de lei.

Printre numele cunoscute de pe lista se afla Gigi Becali si Silviu Prigoana, fiecare cu cate 3,9 milioane de lei, precum si omul de afaceri Cristian Tantareanu, cu o datorie de 2,72 milioane lei la bugetul de stat.

De asemenea, Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion si denuntatorul fostului ministru de Finante Darius Valcov, apare in lista datornicilor cu 7,92 milioane de lei. Fiscul a decis sa publice doar numele persoanelor fizice care au restante la buget de cel putin 1.500 de lei.

“144.829 de contribuabili mici si institutii publice, cu restante mai mari de 10.000 lei la 31.03.2016, inregistreaza obligatii fiscale totale de 77,11 miliarde de lei, din care 19% (14,65 miliarde de lei) sunt arierate recuperabile, iar 81% (62,46 miliarde de lei) reprezinta arierate nerecuperabile”, se precizeaza in comunicatul postat luni pe site-ul ANAF, alaturi de listele cu datornici de diferite categorii, printre care si contribuabilii persoane fizice. Conform datelor ANAF, 187.230 de romani au datorii totale la bugetul de stat de peste 3.4 miliarde de lei.

STIRE INITIALA

ANAF anuntase ca va publica listele la inceputul lunii mai, dar a amanat publicarea pe motiv ca in saptamana 25-29 aprilie a crescut foarte mult numarul contribuabililor care au decis sa isi stinga datoriile sau sa isi clarifice situatia fiscala, potrivit Newsro.

Fiscul urmeaza sa publice doar numele persoanelor fizice care au restante la buget de cel putin 1.500 de lei. “Listele vor fi urcate pe site luni. Nu as spune ca sunt liste ale rusinii, oricine poate trece printr-o astfel de situatie la un moment dat”, a spus DRAGOS DOROS, intr-o emisiune difuzata duminica la Digi 24.

CITESTE SIANAF A PUBLICAT O NOUA LISTA A DATORNICILOR SI DEZVALUIE CE SUMA URIASA A PIERDUT

Presedintele ANAF nu a precizat valoarea totala a datoriilor persoanelor fizice. Pana acum, ANAF a publicat, in 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii si mari cu datorii neplatite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei si alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie sa plateasca Fiscului 3,8 miliarde lei.

In 11 mai, ANAF a publicat o noua lista cu datornici la bugetul de stat si la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici si institutii publice cu restante mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplatite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de catre Fisc.

CITESTE SI: ANAF A PUBLICAT LISTA DATORNICILOR – O PARTE DINTRE COMPANIILE MARI CU RESTANTE LA STAT

“Aceasta lista este o contrangere benefica si pentru ANAF, si pentru contribuabili. Pentru noi, pentru ca avem ocazia sa ne facem un bilant si sa ne curatam datele”, a mai afirmat DRAGOS DOROS.

Sursa foto: BURSA