ANAF ramburseaza, in octombrie, TVA in valoare de 1,1 miliarde de lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) ramburseaza, in luna octombrie, TVA in valoare de 1,1 miliarde de lei, aferenta deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie de rambursare aprobata, se arata intr-un comunicat al ANAF transmis, luni, AGERPRES.

‘In selectia lunii octombrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionate prin decizii de rambursare inregistrate in baza de date D.N.O.R. pana la data de 05.09.2015, exceptie facand deconturile de TVA aferente operatiunilor de import solutionate pana la 25.09.2015’, se mentioneaza in comunicat.

CITESTE SI: BANCA ROMANEASCA VA VERIFICA DIRECT LA ANAF VENITURILE CELOR CARE SOLICITA UN CREDIT

Dintre deconturile cuprinse la plata luna aceasta, cele cu compensare si restituire totalizeaza 988,09 milioane de lei, din care se compenseaza suma de 56,09 milioane de lei si se restituie suma de 932 milioane de lei. Deconturile cu compensare integrala au o valoare de 79,66 milioane de lei, iar cele cu compensare partiala sunt in valoare de 32,68 milioane de lei (iar suma de 561,45 milioane de lei se va restitui in perioada urmatoare).

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 932 milioane de lei, plata efectiva a fost programata in 12 octombrie pentru 328, 8 milioane de lei, iar pentru suma de 603,2 milioane de lei in 30 octombrie, se subliniaza in comunicat.

Sursa foto: Ziarul Financiar