ANAF-ul VERIFICA ROMANII cu CONTURI SECRETE in ELVETIA. NUME GRELE APAR PE LISTA. UPDATE

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va verifica 50 de romani care detin conturi secrete deschise la HSBC Elvetia, dupa ce a primit o serie de date de la institutia similara din Franta, informeaza B1 TV.

Inspectorii ANAF vor verifica daca exista diferente intre suma declarata de catre respectivele persoane in Romania si sumele gasite in conturile din Elvetia. In cazul bunurilor nedeclarate, acestea vot fi impozitate cu 16%.

Cele 50 de persoane vor fi chemate in fata inspectorilor fiscali pentru a da declaratii referitoare la conturile secrete. Intreaga operatiune se va desfasura sub coordonarea unei structuri speciale, alcatuita din cinci inspectori, desemnata de seful ANAF.
Daniela Florentina Ganea, sotia fostului ministru de Finante Mihai Tanasescu, Ionut Costea, cumnatul fostului lider PSD Mircea Geoana, celebrul medic Gabriel Hanganu, dar si Vladimir Cohn, fost actionar al clubului Dinamo, sunt doar cateva dintre numele care apar pe aceasta lista, conform riseproject.ro

Controalele vin in urma suspciunilor ca filiala elvetiana a bancii britanice HSBC ar fi ajutat peste 100.000 de persoane sa pacaleasca Fiscul, ascunzand identitatea deponentilor.
in urma solicitarilor venite din partea autoritatilor fiscale straine, Elvetia va publica numese, datele de nastere si nationalitatile persoanelor respective in gazeta federala in care sunt publicate textele oficiale. Astfel, cei identificati vor avea posibilitatea de a beneficia de un avocart si a lua masuri legale.

In luna martie, Elvetia a semnat un acord pentru schimb automat de informatii cu Australia, acorduri similare urmand sa intre in vigoare cu Statele Unite si Uniunea Europeana.

Sursa foto www.stirileprotv.ro