ANAF va trimite SPIONI sub ACOPERIRE in BARURI si RESTAURANTE

Inspectorii ANAF ii vor spiona pe cei pe care ii suspecteaza de EVAZIUNE FISCALA. Evident, actiunea va fi facuta sub acoperire, caci ei vor fi imbracati in civil si vor urmari modul in care sunt manuiti banii. Atentie: agentii nu au voie sa intervina, ci doar sa observe si sa semnaleze neregulile mai departe.

Spionii ANAF vor vizita restaurantele, cluburile si magazinele, informeaza postul de televiziune Digi 24. Ei vor monitoriza activitatea acestor afaceri si vor chema inspectorii in uniforma doar in anumite cazuri. De exemplu, daca vor observa ca banii nu sunt pusi in casa de marcat, ci separat, sau daca cineva vine sa colecteze banii negri.

De asemenea, populatia e indemnata sa le ofere si ponturi, caci spionii ANAF nu pot sta intreaga zi intr-un restaurant asteptand ca cineva sa comita o ilegalitate. Prin astfel de actiuni, Fiscul vrea sa combata evaziunea mai eficient. In urma controalelor de anul acesta, inspectorii antifrauda au facut peste 400 de sesizari penale pentru fapte de evaziune de peste 420 de milioane de euro, din care 60% este evaziune cu TVA.

Sursa foto: realitatea