Analist Barclays: “Moneda Facebook” poate genera venituri de miliarde pentru gigantul social media

Ross Sandler, analistul Barclays, a anunțat că Facebook a raportat că proiectul crypto ar putea fi un generator de venituri semnificative pentru gigantul social media.

Într-o notă adresată investitorilor, anunțată de CNBC și ulterior obținută de CoinDesk, Sandler declară că eforturile Facebook de introducere a unei criptomonede ar putea aduce venituri suplimentare de la 3 miliarde la 19 miliarde de dolari până în 2021.

Cu toate acestea, analiza se bazează pe faptul că “Facebook Coin se dovedește de succes în revigorarea strategiei FB de micro-plată pentru distribuția de conținut digital”, a scris Sandler. Sandler vede, de asemenea, două provocări primare pentru Facebook: atingerea obiectivelor cripto-ului: “demonstrarea unei valori propice utilizatorilor față de ceea ce este disponibil astăzi în plăți” și depășirea “problemelor de încredere ale consumatorilor după problemele din 2018”.

Citește și: FACEBOOK PLANIFICĂ LANSAREA UNEI CRIPTOMONEDE ÎN PRIMA JUMĂTATE A ANULUI 2019

Într-o ofertă aparentă de a face față problemelor de încredere menționate, CEO-ul Mark Zuckerberg a emis o postare săptămâna trecută, solicitând ca Facebook să devină mai orientat spre intimitate în anii următori. În timp ce “criptomoneda” nu este menționată, plățile și criptomenedele sunt frecvent invocate.

Ross Sandler de la Barclays a remarcat și că multe aspecte rămân neclare în legătură cu proiectul crypto al Facebook. Cu toate acestea, există un precedent pentru moneda virtuală pe site-ul social media: Creditele Facebook.

“Moneda Facebook poate pur și simplu [să caute] să proceseze micro-tranzacțiile și să revigoreze modelul de afaceri original care a fost în vigoare în 2010-2012 în cadrul Facebook Credits”, a scris Sandler. “Cu toate acestea, sfera de aplicare a proiectului ar putea fi mult mai mare, în special având în vedere că David Marcus (fostul CEO al PayPal) se alătură acestui proiect”.