Analiștii preconizează o revenire a prețului Bitcoin la peste 10.000 de dolari până în 2019

Todd Gordon, fondatorul TradingAnalysis.com, a prezis căderea prețului Bitcoin (BTC) la 4.000 de dolari înainte de o revenire la peste 10.000 de dolari până în 2019.

Gordon a sugerat că BTC va scădea sub 5.000 de dolari, după care a anunțat ca valoarea crypto monedei va sări de 10.000 de dolari până la sfârșitul anului, spunând că volatilitatea semnificativă a pieței este principalul motiv. Când i s-a cerut să-și explice estimările, Gordon a a numit recenta corecție de la 19.000 de dolari “inconsecventă”, având in vedere câștigurile la prețul BTC din 2015.

Analistul a afirmat că intervalul actual este de 17% în medie, ceea ce este unul dintre cele mai scăzute pe care BTC le-a văzut vreodată. “Au fost momente când a fost de 20, 30, 40% [pe] săptămână, deci, dacă a scăzut cu 30% chiar acum în Bitcoin, nu e nimic de spus, pot face asta în două săptămâni”, a continuat el.

Citește și:  HACKERII AU DAT O NOUĂ LOVITURĂ PIEȚEI CRYPTO MONEDELOR! DAUNELE SE RIDICĂ LA 30 DE MILIOANE DE DOLARI

Gordon a susținut că piața crypto monedelor este condusă “foarte tehnic” deci socotind pe sentimentul tehnic și de piață, este posibil să recupereze anumite pierderi în viitorul apropiat.

La începutul lunii iunie, compania de analiză a stocurilor Trefis a estimat un preț BTC la sfârșitul anului, de 12.500 de dolari, ceea ce este cu 2.500 de dolari mai mic decât prognoza inițială. Analiza prognozelor BTC de la Trefis se bazează pe principiile ofertei și cererii, în care cererea este numărul de utilizatori și cantitatea de tranzacții, iar oferta este numărul de BTC disponibil.

Luna trecută, analistul de la Wall Street, Spencer Bogart, a declarat că Bitcoin se va tranzacționa cu, “cel puțin”, peste 10.000 de dolari până la sfârșitul anului. El a sugerat că realitatea unei instituționalizări mai profunde a spațiului cripto este securizarea “poveștii” pe termen lung și este “în general pozitivă” pentru viitorul lui Bitcoin.