Analistul politic Cozmin Gușă face un anunț neașteptat! Revine sau nu în politică?

Analistul politic Cozmin Guşă a făcut un anunț neașteptat! Analistul politic a vorbit despre eventuala sa revenire în politică în cadrul unui interviu acordat bugetul.ro.

Într-un interviu acordat Bugetul.ro, consultantul politic a anunţat când va reveni la butoane.

Bugetul: Să zicem că reveniți în politică. Luăm ipotetic. În ce partid v-ați înscrie și de ce?

Cozmin Gușă: N-am niciunul. Dacă facem acest exercițiu de imaginație, n-am niciunul. Partidul bun pe care l-am făcut, celebrul PIN din 2005, era o construcție care-mi plăcea, erau oameni entuziaști, insuficient de bine conectați ca să aibă succes prin județe… a fost un semi-eșec în final inclusiv candidatura mea la Primărie. N-am… nici în partide mici, nici în partide mari.

Partidele mari sunt într-o grea suferință. PSD-ul pe care-l cunosc cel mai bine, sunt un fel de doctor în PSD, a devenit un partid pe persoană fizică și această persoană fizică nici măcar nu este de aliura unui Adrian Năstase sau Mircea Geoană, este cineva refuzat de idee și cu tare grave de educație sau comportament.

La PNL, cum zic ardelenii, scroafa e cam moartă-n coteț, și nu se întâmplă mare lucru, în afară de ultima ispravă a lui Orban, care e destul de utilă în jocul lor, dar acolo nu e joc de partid, e altceva. Nu există lidership, nu există reguli.

Iar restul partidelor sunt fie partide făcute din orgoliu, gen Băsescu, fie partide exagerat anti-sistem într-un fel greșit, cum este ALDE, tot pe persoană fizică, a lui Tăriceanu. Mergem mai departe, la Cioloș, care după evoluția lui ca persoană publică, e total dezamăgitor pentru mine și nu prezintă vreo speranță. USR-ul care încă mai copilărește, n-are doctrină, n-are ideologie, e un fel amestecat și sigur ambiția lui Ponta cu Pro România, care probabil în final, după cum văd eu viitorul, se va îngrășa, se va îngrășa și apoi se va uni din nou cu PSD-ul, dar într-o altă formulă decât Dragnea.