Analiza: Cina de Craciun este periculoasa pentru animalele de companie

Animale de companie

Un studiu realizat in Marea Britanie a aratat ca multi dintre proprietarii de caini ignora avertismentele veterinarilor de a nu oferi animalelor alimente destinate consumului uman, punand astfel in pericol sanatatea cainilor, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna.

Studiul, realizat de compania Forthglade, care produce hrana pentru animale de companie, a descoperit ca cea mai mare parte a proprietarilor de caini incalca de Craciun sfaturile veterinarilor de a nu oferi alimente destinate consumului uman patrupedelor, potrivit dailymail.co.uk

Cina de Craciun este indeosebi una periculoasa pentru animale, pentru ca li se ofera alimente cu care sistemul lor digestiv nu este obisnuit si pe care le vor digera foarte greu. Mancarurile foarte grase, pe care animalele le vor manca cu pofta, pot induce voma, mai ales daca e vorba de caini care mananca foarte rar astfel de alimente.

Citeste si: Cel mai INALT CAINE din lume a MURIT

Dulciurile pot induce o stare de agitatie, avand un continut mare de zahar, in acest caz animalele confruntandu-se cu un exces de energie pe care va trebui sa il consume cumva.

O atentie deosebita trebuie acordata alimentelor care contin ciocolata, pentru ca aceasta nu este deloc bine tolerata de organismul animalelor, iar stafidele, ingredient des folosit in cozonaci, pot provoca probleme renale cainilor.