ANCA BOAGIU: PONTA este pasibil de plangere penala pentru modul cum a facut nominalizarea pentru CE

Prim-vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, ca premierul Victor Ponta este pasibil de plangere penala pentru modul in care a facut propunerea pentru nominalizarea comisarului european, aratand ca aceasta nominalizare nu s-a facut legal, iar Ponta a incalcat interesele nationale.

“Este in lucru cu avocatii plangerea penala, din punctul meu de vedere ca senator si presedinte al Comisiei de afaceri europene, pe legislatia romana Victor Ponta era obligat sa vina in Parlament cu propunerea de comisar, sa intre in audieri, dupa care rezultatul audierilor trebuia validat prin Birourile permanente ale celor doua Camere si apoi putea sa faca nominalizarea legala. Cerandu-i repetat sa prezinte propunerea de candidat, scrisoarea a stat pitita, nu a vazut-o nimeni, este vorba de un refuz de a prezenta Parlamentului Romaniei informatii, ceea ce este penal. Refuzul Guvernului de a prezenta informatii Parlamentului este fapta penala. In acest moment analizam cu avocatii toate informatiile pe care le avem si sa vedem si documentele”, a precizat Anca Boagiu, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: Corina Cretu ar urma sa fie comisar european pentru ajutor umanitar, desi Romania a facut lobby pentru agricultura 

Ea a spus ca scrisoarea trimisa presedintelui ales al Comisiei Europene arata ca Victor Ponta ”a vandut” interesele Romaniei pentru interesele lui de partid si incearca sa arunce vina pe presedintele Traian Basescu si pe ACL.

Boagiu a aratat ca aceasta scrisoare precizeaza ca prima nominalizare a Romaniei este Dacian Ciolos pentru dezvoltare regionala sau agricultura, dar se face si a doua propunere, Corina Cretu, pentru un portofoliu ce va fi discutat ulterior.

“Deci Ponta spune: nu cer dezvoltare regionala, cer orice imi dati pentru Corina Cretu, asta spune negru pe alb, aceasta este minciuna”, a afirmat Boagiu.

Ea a mai spus ca Ponta a cedat doua portofolii grele, dezvoltare regionala si agricultura, pentru care PDL s-a batut si acum iese public “si arunca cu noroi si mizerie”.

CITESTE SI: Ponta: Basescu a contestat propunerea de comisar european 

Din punct de vedere al ACL, Victor Ponta a vandut din nou interesele Romaniei pentru interesele lui de partid si incearca sa arunce cu mizerie oriunde si in oricine, invocand tot felul de telefoane si surse pe care nu le poate dovedi.

“Eu nu vorbesc pe surse impotriva nimanui, ci pentru respectarea legislatiei si Constitutiei pe care Ponta le-a incalcat, fiind pasibil in acest moment de plangere penala, pentru ca i-am solicitat inca din 17 iulie sa prezinte in Parlament propunerea pentru comisarul european si sa inceapa procedura sa facem nominalizarea legala. Ponta scrie: va propun pentru portofoliul dezvoltare regionala pe Dacian Ciolos, iar pentru Corina Cretu ce o fi. Ne va obtine pentru Romania ce o fi”, a mai spus Boagiu.

Ea a sustinut ca Romania obtinea portofoliul dezvoltare regionala daca ramanea nominalizarea ferma Dacian Ciolos. Boagiu a mai aratat ca ACL i-a cerut lui Victor Ponta sa respecte legislatia si sa legalizeze comisarul propus de Romania prin audierile din Parlament.

Sursa foto: realitatea.net