ANCA BOAGIU: PPE va aproba joi afilierea PNL si PMP

Prim vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat, joi, ca Biroul Politic al PPE a luat decizia sa coopteze PNL si PMP in PPE, aceasta hotarare urmand sa fie oficializata in Adunarea Politica a Partidului Popular European, care incepe la ora 16.00.

„Unificarea dreptei romanesti, dorita si initiata de mine si de PDL in tara, se oficializeaza astazi si la Bruxelles prin cooptarea in PPE a ultimelor doua partide de centru-dreapta din Romania, PNL si PMP. Decizia finala a fost luata miercuri seara, la Bruxelles, in sedinta conducerii centrale a PPE – Biroul Politic. Aceasta afiliere obliga partidele cooptate sa aplice politica PPE, de opozitie la practicile socialiste, in beneficiul cetatenilor”, a afirmat Boagiu, potrivit Mediafax.

CITESTE SI: PNL va adera saptamana viitoare in MOD OFICIAL la PPE 

„Astazi, 11 septembrie, incepand cu ora 16.00 (ora Romaniei), Adunarea Politica a Partidului Popular European va vota afilierea politica la PPE a ultimelor doua partide de centru-dreapta din Romania, PNL și PMP, care nu apartineau familiei popularilor europeni. Evenimentul de astazi reprezinta un succes al negocierilor demarate si sustinute intens de PDL pentru a oferi romanilor, in sfarsit, o dreapta articulata si puternica, dar si Partidului Popular European, mai multa forta in lupta cu politicile socialiste”, a mai spus Boagiu.

CITESTE SI: PMP a fost ACCEPTAT in Partidul Popular European

Sursa foto: realitatea.net