ANCA BOAGIU: Sper ca declaratia lui Iohannis este doar o GRESEALA DE EXPRIMARE, cauzata de EMOTIE

Prim-vicepresedintele PDL, ANCA BOAGIU, afirma, intr-un comentariu postat duminica pe blogul sau, ca spera ca antepronuntarea lui KLAUS IOHANNIS in privinta numelui viitoarei formatiuni politice rezultate din fuziunea PDL-PNL sa fie “doar o GRESEALA DE EXPRIMARE cauzata de EMOTIA sa de proaspat presedinte ales al PNL”.

“Sper ca antepronuntarea domnului Klaus Iohannis in privinta numelui viitoarei formatiuni politice rezultate din fuziunea PDL-PNL a fost doar o GRESEALA DE EXPRIMARE cauzata de emotia sa de proaspat presedinte ales al PNL. Este un gest de minima politete ca deciziile importante luate de doi parteneri pe picior de egalitate, care se respecta reciproc, sa fie comunicate impreuna, de comun acord, cu un mandat clar in spate si sa nu lase impresia punerii partenerului in fasa faptului implinit. Niciunul dintre noi nu avem cunostinta sa se fi stabilit sau mandatat cineva in ceea ce priveste numele viitoarei fuziuni”, spune Boagiu, potrivit Agerpres.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: DENUMIREA de PDL este LA FEL DE VALOROASA pentru noi ca si cea de PNL

De asemenea, ea afirma ca spera ca aceasta eroare sa fie doar un accident emotional.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS a castigat alegerile pentru presedintia PNL

“Trebuie sa intelegem cu totii ca o astfel de EROARE, sper eu doar de EXPRIMARE, poate compromite o constructie politica de mare importanta pentru viitorul tarii, o constructie politica dorita atat la nivel national, de romanii de centru-dreapta, cat si in Europa, de marea familie politica PPE din care PDL face parte. In PPE nu se practica astfel de atitudini, principiile si valorile noastre fiind foarte clare. Chiar presedintele PPE Joseph Daul, in mesajul pe care l-a trimis PNL cu ocazia acestui Congres, si-a exprimat speranta, dorinta si convingerea ca PNL va respecta valorile si principiile populare. Nici nu vreau sa comentez cum ar putea interpreta colegii mei din PPE aceasta antepronuntare, un gest de lipsa de curtoazie fata de principiile PPE”, a mai afirmat ANCA BOAGIU.