ANCA PALIU, ministru propus al FINANTELOR: STIMULAREA INVESTITIILOR PUBLICE – O PRIORITATE

STIMULAREA INVESTITIILOR PUBLICE este una dintre PRIORITATILE prezentate de MINISTRUL PROPUS AL FINANTELOR, ANCA PALIU, in cadrul AUDIERILOR DIN COMISIILE REUNITE de buget-finante din Parlament.

“Pentru stimularea investitiilor publice consider ca este necesar a face o prioritizare a tuturor PROIECTELOR DE INVESTITII si de a asigura o BUGETARE MULTIANUALA a acestora. Avem proiecte care incep a fi finantate un an sau doi, dupa care sunt abandonate”, a spus Anca Paliu. O alta prioritate este CRESTEREA COLECTARII VENITURILOR PUBLICE, primordial fiind cresterea gradului de conformare voluntara. “Eu cred ca acest lucru este posibil prin plasarea contribuablului in centrul sistemului”, a precizat Paliu Dragu.

CITESTE SI: AUDIERI GUVERNUL CIOLOS: ANCA DRAGU, VALIDATA IN UNANIMITATE in functia de MINISTRU AL FINANTELOR. UPDATE

“Stim cat de greu este pentru angajatii de la ghisee sa faca fata sistemului, dar si pentru contribuabil. (…)In timp ce transparentizam procesul de guvernare, cred ca si contribuabilul va fi mai responsabil si isi va plati taxele si impozitele”, a mai spus Anca Paliu Dragu. Acesta a mai vorbit si despre necesitatea finalizarii procesului de informatizare.

Ministrul propus al finantelor a mai afirmat ca o prioritate la care tine foarte mult este asigurarea predictibilitatii fiscale.

CITESTE SI: ANCA PALIU DRAGU, PROPUNEREA LUI DACIAN CIOLOS PENTRU MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE

In opinia ministrului propus al finantelor, o mare provocare este cea legata de cresterea economica care in acest moment este bazata pe consum. “Observam in ultimii doi ani o crestere economica bazata pe motorul consumului. Initial a fost pe zona de export, dar urmare a unor relaxari fiscale, aceasta crestere s-a dus in zona de consum”, a spus Anca Paliu Dragu, adaugand ca este necesara accelerarea pe zona de investitii.

Aceasta a mai spus ca o alta provocare este cresterea potentialului economiei romanesti, iar acest lucru poate fi facut printr-un program serios de reforme structurale.

Anca Paliu Dragu a precizat ca doreste sa colaboreze cu parlametarii si sa participe la discutiile din comisiile de specialitate.

Sursa foto: capital