ANCHETA BASESCU-CEC: Radu Ghetea va fi audiat luni in Parlament, decizia comisiei de ancheta se da pe 18 decembrie

Comisia care ancheteaza creditul luat de Ioana Basescu de la CEC isi incepe activitatea. Primele audieri vor avea loc luni, in Parlament, la acestea urmand a se prezenta presedintele CEC Radu Ghetea, directorul Directiei de Supraveghere din BNR Nicolae Cinteza si ministrul de Finante Daniel Chitoiu.

Cosmin Nicula, presedintele subcomisiei de ancheta din cadrul Comisiei de Buget-Finante, a semnat documentul care mai apoi a fost trimis catre conducerea CEC si BNR, prin care se cer oficial mai multe acte in baza carora comisia isi va desfasura activitatea. Nicula a explicat ca se va ancheta activitatea CEC incepand din 2011 si pana in prezent.

“Dupa ce se va termina cu bugetul, va fi activitate intensa in aceasta comisie. Am semnat aceste solicitari catre BNR si CEC pentru a prezenta documentele care stau la baza activitatii comisiei de ancheta incepand cu data de 9 decembrie. Vom ancheta activitatea CEC incepand din 2011, cand Ghetea si a preluat mandatul. Vorbim despre managementul CEC si activitatea pe care a desfasurat-o in ultimii trei ani de zile. Mi se pare normal sa vina sa dea o explicatie in fata unei comisii”, a spus Cosmin Nicula.

Intrebat ce se va intampla daca cei mentionati nu se vor prezenta la audierile din Parlament, Cosmin Nicula a declarat: “Ii sfatuiesc sa nu refuze aceasta ancheta. In functie de ce vom descoperi in activitatea CEC, putem merge pana la propunerea de revocare din functie a lui Ghetea. Vom cerceta modul in care se dau credite de milioane de euro acordate mai multor persoane fizice”.

Radu Ghetea va fi audiat, luni, in Parlament la ora 11.00, la 12.30 Nicolae Cinteza, iar la 13.30 ministrul Daniel Chitoiu.

Decizia privind ancheta in cazul creditelor acordate de CEC se va da in 18 decembrie, cand se va prezenta raportul Biroului Permanent al Senatului.

Presedintele sub-comisiei care se va ocupa de audieri, Cosmin Nicula, a declarat ca Ioana Basescu nu va fi audiata in Parlament.