ANCHETA de PROPORTII in PARLAMENTUL ROMANIEI. DIPLOME FALSIFICATE pentru SALARII mai MARI

O ANCHETA fara PRECEDENT este in plina desfasurare in PARLAMENTUL ROMANIEI. Mai multi angajati au fost prinsi de conducerea Camerei Deputatilor ca si-au FALSIFICAT DIPLOMELE de STUDII pentru a primi functii mai bine platite, informeaza postul Pro Tv.

In felul acesta au incasat ilegal peste un miliard de lei vechi si, mai grav decat atat, pot face si trei ani de inchisoare pentru FALS si UZ de FALS.

“Dupa ce ani la rand au fost simpli muncitori aici la PALATUL PARLAMENTULUI, cativa angajati au avut ideea sa faca un pas in plus in cariera si sa devina functionari publici parlamentari. Nu aveau insa studiile necesare, asa ca… si-au falsificat diplomele de bacalaureat. In baza acestui document, salariul lor a crescut lunar cu 500 de lei”, a dezvaluit Marius Tian, corespondent ProTV.

CITESTE SI: LIBERALII AU DECLANSAT GREVA PARLAMENTARA PENTRU URGENTAREA ADOPTARII LEGII VOTULUI PRIN CORESPONDENTA

Cele trei persoane, anchetate acum de procurori pentru ca si-au FALSIFICAT DIPLOMELE, lucrau in PARLAMENT de peste 10 ani. Initial, au figurat ca angajati ai departamentului tehnic din Camera Deputatilor, insa atunci cand s-au eliberat niste posturi de functionari, evident, mai bine platite, s-au inscris la concurs. O seziare anonima a pus punct inselatoriei.

„Impreuna cu cei din ministerul educatiei am verificat acele diplome si am aflat ca nu sunt autentice. Contractele de munca ale celor trei angajati au foast anulate”, spune GEORGE DUMITRICA, secretar general adjunct al Camerei Deputatilor. Insa 5 ani la rand, nimeni nu a sesizat minciuna, asa ca cei vizati au furat din bugetul de stat peste 100 de mii de lei. „Am dispus ca, in scurt timp, sa verificam toate diplomele din institutie pentru a inlatura orice suspiciune pe acezt subiect”, a mai spus secretarul general adjunct al Camerei.

CITESTE SI: LAURA CODRUTA KOVESI SI-A SPUS PAREREA LEGATA DE CORUPTIA DIN RANDUL ALESILOR LOCALI

Cei trei fosti angajati ai PARLAMENTULUI sunt cercetati pentru FALS si UZ de FALS.

Sursa foto: national