ANCHETA DISCIPLINARA dispusa de Ministerul Sportului dupa accidentul de la Sibiu

Conducerea Ministerului Tineretului si Sportului (MTS) a dispus sa fie facuta o CERCETARE DISCIPLINARA in cazul instructorilor de inot si administratiei BAZINULUI OLIMPIA din SIBIU, unde o fetita s-a ACCIDENTAT GRAV la un ANTRENAMENT, pentru a se stabili persoanele responsabile de acest incident.

“Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) ia act de incidentul produs la BAZINUL OLIMPIA din Sibiu, in urma caruia o fetita a fost GRAV RANITA. Conducecerea MTS dispune inceperea cercetarii disciplinare asupra administratiei unitatii si a instructorilor de inot care au asigurat desfasurarea cursurilor la momentul producerii ACCIDENTULUI”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, transmis sambata agentiei Mediafax.

Potrivit MTS, cercetarea are in vedere stabilirea cauzelor si circumstantelor accidentului, precum si a persoanelor responsabile de producerea acestuia. In urma cercetarii, MTS va decide MASURILE DISCIPLINARE si de siguranta care se impun. “Ministerul Tineretului si Sportului este alaturi de fetita si familia acesteia si dispune verificarea si intarirea masurilor de siguranta in toate unitatile in care se desfasoara activitati sportive, la nivel national”, se mai arata in comunicatul citat.

Miercuri, in timpul antrenamentului de inot la BAZINUL OLIMPIA din Sibiu, o fetita de zece ani a cazut de la trambulina, de la o inaltime de aproximativ cinci metri, si s-a lovit de marginea bazinului, ACCIDENTANDU-SE GRAV. Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie Sibiu, unde a fost internata fetita, aceasta a suferit multiple fracturi, intre care fractura de col femural, tripla fractura de bazin si fractura de mandibula, si a fost operata.

CITESTE SI: Patru COPII raniti intr-un accident rutier grav

Vineri, parintii fetitei au sustinut o conferinta de presa in care au reclamat ca fiica lor si colegii acesteia nu erau supravegheati.

“A urcat si a cazut de la balustrada. Copiii nici nu au voie la trambulina pentru ca ei fac inot de performanta, nu sarituri. Erau doar cinci copii. Oare nu trebuia sa fie cineva cu ei? Face de doi ani inot, doua ore pe zi. Nici nu stiu cum a cazut. Normal, nu au voie aici, nu trebuia sa ii lase. Fata mea face inot, nu sarituri. Nu avea voie sa urce aici. Cineva trebuia sa aiba grija de copii, sa nu ii lase sa urce acolo. A cazut de la o inaltime de cinci metri, instructorii nici nu au vazut ce s-a intamplat, au vazut copiii, copiii au mers la cabinetul medical si au scos-o din apa”, afirma Marin Dinca, tatal fetitei.

La randul sau, mama fetitei, Loredana Tanase, spunea ca ACCIDENTUL s-a produs cu un sfert de ora inainte de finalizarea antrenamentului de inot: “Cu un sfert de ora inainte de terminarea orei respective am fost sunata sa ma duc, ca nu e nimic rau. De fapt, atunci nimeni nu si-a dat seama cat de grav era. Acum am inteles ca ar exista o filmare si ca ar fi fost impinsa de un copil. Momentan, vreau sa reusim sa o punem pe picioare”.

CITESTE SI: SUCEAVA: Doi copii au ajuns la spital dupa ce s-au PRABUSIT de pe o schela 

Parintii au depus o reclamatie la Clubul Sportiv Municipal Sibiu, in subordinea caruia se afla Bazinul Olimpia, iar luni vor depune plangere la Parchet impotriva antrenoarelor, pentru neglijenta. Politia Judeteana Sibiu s-a autosesizat si a deschis o ancheta in acest caz. Purtatorul de cuvant al Clubului Sportiv Municipal Sibiu, Dan Magos, a declarat, sambata, corespondentului Mediafax, ca cele doua antrenoare acuzate in cazul fetitei accidentate la bazinul Olimpia sunt singurele care predau inot si sunt angajate din 2007.

“Avem doi antrenori angajati cu jumatate de norma care predau inot si alti doi care predau sarituri, angajati cu norma intreaga. La inot avem legitimati un numar de 23 de copii de diferite varste, iar la sarituri avem 14 copii. Cei de la sarituri au adus clubului, doar in acest an, 60 de medalii”, a spus Dan Magos.

Potrivit acestuia, cele doua antrenoare de la sectia inot au obtinut in acest an trei medalii la competitii nationale de profil cu unul dintre elevii antrenati. Referitor la bazinul unde a avut loc accidentul, Dan Magos a precizat ca acesta fost dat in folosinta in 1979, cu ocazia Cupei Europene la sarituri.

“La vremea respectiva a fost cel mai modern si mai bine dotat din sud-estul Europei. O perioada foarte lunga de timp, pana la renovarea bazinelor de la Bucuresti si Bacau, a fost singurul bazin olimpic de sarituri functional din tara. In urma cu o saptamana a gazduit Campionatul National de Sarituri pentru juniori”, a afirmat Dan Magos. Acesta a spus, insa, ca bazinul nu mai ofera conditii foarte bune si ar trebui demolat complet si refacut din temelii.

“Acest bazin nu necesita reparatii, ca ar fi inutile. Ar trebui demolat complet si refacut din temelii. Pana acum s-au alocat bani doar pentru reparatii de urgenta, insa sunt inutile: daca repari ceva se strica in alta parte”, a adaugat Dan Magos. Bazinul Olimpia poarta urmele trecerii anilor si a lipsei de investitii: vestiarele au dotari invechite, dulapuri stricate si cu vopseaua scorojita, tribuna este rareori folosita de teama sa nu se surpe si peste tot sunt urme de igrasie si mucegai.

Sursa foto: realitatea.net