Ancheta in cazul accidentului aviatic din judetul Cluj s-ar putea lasa cu sanctiuni

Ancheta in cazul accidentului aviatic produs, luni, in judetul Cluj, soldat cu doi morti si cinci raniti, s-ar putea lasa cu sanctiuni. La aceasta ora se afla in derulare o serie de verificari cu privire la modul in care au actionat institutiile publice dupa producerea accidentului, datele urmand a fi prezentate de vicepremierul Gabriel Oprea in sedinta de Guvern de miercuri.

“Din dispozitia primului-ministru Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea va prezenta o informare, pana la sedinta de Guvern de maine, privind modul in care au actionat institutiile publice potrivit prevederilor legale, dupa producerea evenimentului aviatic produs, luni dupa-amiaza, in judetul Cluj. In acest sens, viceprim-ministrul pe probleme de securitate nationala a solicitat tuturor institutiilor cu atributii sa transmita de urgenta rapoarte complete privind masurile si actiunile derulate in scopul salvarii victimelor evenimentului aviatic, soldat cu doi morti si cinci raniti”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis Mondo News.

Potrivit documentului, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Sanatatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale urmeaza sa furnizeze date si informatii complete referitoare la modul in care structurile responsabile au actionat in operatiunile de cautare si salvare a victimelor evenimentului aviatic.

“Vor fi verificate, totodata, conditiile in care a fost planificat si s-a derulat zborul aeronavei in cauza. In baza constatarilor se vor lua masurile care se impun”, se mai arata in comunicat.

Reamintim ca un avion de tip Britten-Norman, cu 7 persoane la bord, a aterizat de urgenta, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata de la granita judetelor Cluj, Alba si Bihor. Doua persoane au murit, respectiv pilotul Adrian Iovan si un medic rezident. Alte cinci persoane au fost ranite. Mondo News a transmis in exclusivitate despre acest incident inca de la ora 16.19, inainte ca informatia sa ajunga pe micile ecrane si in presa scrisa sau online. Cele mai noi informatii despre acest accident vor fi actualizate in timp real de Mondo News.

Aparatul de zbor decolase din Bucuresti si se indrepta catre Oradea, avea 10 locuri, dintre care doua pentru piloti si opt pentru pasageri. Aeronava avea la bord un echipaj medical (patru medici si o asistenta) si doi membri ai echipajului de zbor. Cele 7 persoane aflate la bordul aeronavei: Adrian Iovan si copilotul sau, Radu Zamfir, medic chirurg la Spitalul Fundeni Valentin Calu, medic chirurg la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru, medic chirurg la Spitalul Sf. Maria, Sorin Ianceu, medic la Spitalul Municipal Beius si o rezidenta de la Spitalul Fundeni.

Echipa medicala urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.