ANCHETA in judetul Gorj, pentru identificarea CAUZELOR inundatiilor

Autoritatile au dispus efectuarea unei ANCHETE in judetul Gorj pentru a vedea daca inundatiile din ultimele zile au fost provocate de CAUZE naturale sau de exploatari forestiere in afara reglementarilor legale, a anuntat ministrul mediului, Attila Korodi.

“Am dispus aceasta ANCHETA pentru a ne asigura ca INUNDATIILE din România sunt provocate strict de CAUZE naturale si nu de exploatari forestiere in afara reglementarilor legale. Astept concluziile ANCHETEI pentru a vedea in ce masura se impun eventuale corectii legislative ori raspunderi ale exploatatorilor sau institutiilor care autorizeaza astfel de activitati”, a declarat, miercuri, Attila Korodi.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: Doi barbati din judetul Valcea, gasiti morti. Mai multe rauri din Timis, sub Cod Rosu. UPDATE

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice Attila Korodi a dispus miercuri Corpului de Control, Garzii Nationale de Mediu, Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, cât si Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si Vânatoare, sa demareze controale amanuntite privind acordarea autorizatiilor de exploatare forestiera in judetul Gorj. Ancheta va incepe din Novaci si va continua si in celelalte localitati din judet afectate de inundatii.

Potrivit MMSC, ANCHETA va verifica amenajamentele forestiere, autorizatiile de exploatare de forestiera si felul in care aceste autorizatii au fost respectate de catre exploatatori.

Sursa foto: adevarul.ro