ANCHETA la spitalul din HUSI, dupa decesul FETITEI de 4 ani

O comisie mixta efectueaza VERIFICARI la Spitalul Municipal Husi, unde o FETITA in varsta de patru ani, diagnosticata cu laringita, A MURIT imediat dupa internare, parintii acuzand ca DECESUL a survenit din cauza faptului ca micuta nu a fost testata inainte de administrarea antibioticului.

“ANCHETA se desfasoara in perioada 13-16 octombrie, iar masurile urmeaza sa fie stabilite la finalizarea verificarilor”, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Citeste si: CAZUL BEBELUSULUI MORT: MINISTERUL SANATATII CERE SANCTIUNI LA MATERNITATEA DIN IASI

Medicul pediatru acuzat de NEGLIJENTA in cazul FETITEI care A DECEDAT a intrat in concediu medical, potrivit reprezentantilor DSP Vaslui. Dr. Floreta Bianu, care era de garda in noaptea cand FETITA a fost adusa cu salvarea la spital, urmeaza sa fie prezenta in fata unei comisii de ancheta. Comisia va stabili daca protocoalele medicale au fost respectate in cazul FETITEI DECEDATE dupa ce a primit antibiotic, fara sa fie testata in prealabil.

La spitalul din Husi, unde Floreta Bianu era singurul medic pediatru, garzile fiind asigurate cu medici de alte specialitati, activitatea a fost practic blocata.

Conducerea spitalului din Husi a sanctionat cu 10% din salariu, timp de doua luni, o infirmiera care i-a permis bunicului fetitei sa transporte trupul acesteia din salon la morga. Familia fetitei considera sanctiunea revoltatoare si sustine ca, de fapt, infirmiera a fost cea care i-ar fi cerut bunicului sa duca fetita la morga.

Citeste si: FETITA DE PATRU ANI, DECEDATA LA MAI PUTIN DE O ORA DE LA INTERNARE. CONTROL AL MS LA SPITALUL DIN HUSI

Comisia mixta este formata din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Directiei de Sanatate Publica Iasi, Directiei de Sanatate Publica Vaslui si Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Husi.

Sursa