ANCHETA la toate CENTRELE de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA din tara

Avocatul Poporului (AP) a anuntat joi printr-un comunicat de presa ca a decis sa extinda ANCHETA demarata in penitenciare la toate CENTRELE de RETINERE si ARESTARE PREVENTIVA din tara, raportul special al institutiei cu privire la ambele actiuni de verificare urmand sa fie inaintat Parlamentului si Guvernului.

“Verificarile in aceste centre se fac dupa ce, in prealabil, in data de 27 ianuarie 2015, a fost declansata o ancheta in toate penitenciarele din Romania, ale carei rezultate se afla in analiza specialistilor institutiei. In cadrul anchetei, vor fi verificate conditiile de detentie din toate centrele de retinere si arestare preventiva, in raport cu respectarea drepturilor omului”, se arata in comunicat.

Citeste si: ANCHETA IN PENITENCIARE dupa cazul MONICA IACOB RIDZI

Potrivit sursei citate, la finalul ambelor actiuni de verificare va fi intocmit un Raport special al Avocatului Poporului cu privire la situatia din penitenciare si centrele de retinere si arestare preventiva, raport ce va fi inaintat Parlamentului si Guvernului.

Citeste si: MONICA IACOB RIDZI a ajuns la PENITENCIARUL JILAVA

“In cadrul raportului vor fi propuse si solutii legislative sau de alta natura in vederea imbunatatirii sistemului prin care se realizeaza privarea de libertate a persoanelor in baza unei decizii a unei autoritati”, se mai arata in text.