ANCHETA NANA: Procurorii au dispus extinderea urmaririi penale in dosarul terenurilor lui BASESCU

DOSARUL ''GALA BUTE'': TUDOR BREAZU, administratorul terenurilor de la NANA, ramane in AREST

ANCHETA NANA: Procurorii au dispus prin ordonanta extinderea urmaririi penale in dosarul NANA, care vizeaza terenul de 300 de hectare din comuna Nana achizitionat de fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu. Procurorii sustin ca domeniul privat al statului a fost prejudiciat cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozitiilor legale.

Se extinde ancheta in dosarul mosiei familiei Basescu, din comuna Nana. Procurorii au extins cercetarile si ii acuza pe unii dintre membrii comisiei locale de retrocedarea ilegala a terenurilor, inclusiv pe cel cumparat de fiica presedintelui Romaniei, Ioana Basescu.

Citeste si: CORPUL DE CONTROL VA SESIZA PARCHETUL ICCJ IN CAZUL TERENURILOR DE LA NANA

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta, extinderea urmaririi penale fata de suspectii Niculae Tudorita, Decu Florian, Neagu Marius Gelu, Dobre Marian, Dobre Gheorghe, Stolea Georgica si Manea Constantin pentru alte acte materiale pe care acestia le-au savarsit in legatura cu infractiunea de abuz in serviciu (in total un numar de aproximativ 135 acte materiale).

Citeste si: Parchetul General deschide ANCHETA in cazul NANA

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa iCCJ, din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, in perioada 2005-2010, in exercitarea atributiilor de serviciu, in calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au indeplinit acte sau au indeplinit acte in mod defectuos in legatura cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozitiilor legale.

Foto: Puterea