Anchetatorii au stabilit cauza accidentului in care a murit actorul Paul Walker

Accidentul de masina care a dus la moartea actorului Paul Walker a fost cauzat de viteza excesiva si nu de o problema mecanica a masinii, a anunțat Biroul Serifului din Los Angeles, la capatul unei anchete de patru luni, relateaza Agerpres, care citeaza Reuters.

Autoturismul, un Porsche Carrera GT rosu condus de prietenul lui Walker, Roger Rodas, rula cu o viteza cuprinsa intre 120 si 150 de km pe ora inainte ca Rodas sa piarda controlul autoturismului si sa se izbeasca de copaci si de o baliza in Santa Clarita, nord-vestul orasului Los Angeles.

“Anchetatorii au stabilit ca viteza excesiva pentru condițiile de drum a fost cauza coliziunii accidentului in care a fost implicat un singur autovehicul”, a declarat comandantul biroului serifului din ținutul Los Angeles, Mike Parker.

Parker a precizat ca autovehiculul, model sport din 2005 echipat cu un motor cu foarte mulți cai putere, a fost modificat pentru a creste puterea motorului. Nu au existat probleme tehnice prealabile ale autovehiculului care ar fi putut cauza accidentul, se precizeaza in concluziile anchetei.

Limita de viteza pentru sectorul de drum unde a avut loc accidentul este de 72 de kilometri pe ora, aflându-se dupa o curba cu un grad sporit de dificultate. In cadrul unei scrisori oficiale transmisa la 27 decembrie 2004 dealerilor Porsche din toata lumea, producatorul german avertiza asupra faptului ca autoturismul Porsche Carrera GT, dotat de altfel cu un sistem de tracțiune spate si cu un dispozitiv electronic foarte avansat, permite rularea cu viteza mare pe anumite porțiuni de drum si “se apropie foarte mult de masinile de curse si are toate dezavantajele unei masini de curse. Suprafața pe care ruleaza aceste masini este foarte importanta”.

Citeste si: Vin Diesel, filmulet EMOTIONANT cu Paul Walker. VIDEO

Nu au fost martori in momentul producerii accidentului, iar anchetatorii au folosit imaginile video de pe camerele de supraveghere din zona pentru a strânge dovezile necesare analizarii accidentului produs la 30 noiembrie 2013.

Paul Walker, in vârsta de 40 de ani, a murit din cauza ranilor si a incendiului declansat in urma impactului, iar prietenul sau a murit din cauza ranilor multiple. In corpurile celor doi nu au fost gasite urme ale consumului de droguri sau alcool.

Ancheta a mai stabilit ca, in momentul accidentului, cei doi purtau centura de siguranța, iar airbagurile s-au declansat pentru ambele locuri ocupate din autoturism.

Anchetatorii au primit asistența pe durata anchetei din partea producatorului auto german Porsche si a producatorului de anvelope Michelin, cu care autoturismul era echipat in momentul producerii accidentului.

Paul Walker era implicat in filmarile pentru cea de-a saptea parte a francizei “Fast & Furious”, la momentul producerii accidentului, filmarile fiind intrerupte de catre companie Universal Pictures. Compania americana a anunțat ca difuzarea celei de-a saptea parți a fost amânata cu noua luni, urmând sa fie gata in aprilie 2015.

Sursa foto: tmz.com