ANCHETE INTERNE la trei banci din MAREA BRITANIE, in urma scandalului de coruptie FIFA

Trei dintre cele mai mari banci din Marea Britanie au anuntat deschiderea unor anchete interne, dupa ce numele lor a aparut in scandalul de coruptie in care este implicata Federatia internationala de Fotbal (FIFA), informeaza Digi24.

Cele trei banci, Barclays, HSBC si Standard Chartered, apar in raportul procurorilor americani, in urma caruia sapte fosti si actuali oficiali FIFA au fost arestati saptamana trecuta.

CITESTE SI: JOSEPH BLATTER ar putea fi AUDIAT de justitia elvetiana

Potrivit informatiilor din presa britanica, acestea efectueaza mai multe cercetari pe care companiile de marketing le-au facut catre oficiali sau confederatii FIFA. Desi ancheta procurorilor americani nu acuza bancile, acestea vor sa se asigure ca tranzactiile facute au fost legale si ca nu exista nimic suspect ce le-ar putea incrimina.

CITESTE SI: Organizatorul Cupei Mondiale 2010 a RECUNOSCUT ca a platit ZECE MILIOANE de dolari Federatiei Internationale de Fotbal

In plus, Anglia intentioneaza sa boicoteze Campionatul Mondial de Fotbal, in semn de protest fata de realegerea lui Sepp Blatter ca presedinte al Federatiei Internationale.

Sursa foto www.b1.ro