Anda Adam, una dintre beneficiarele operatiilor estetice efectuate la Spitalul de Arsi. Ce sume de bani au fost gasite la perchezitii!

In urma PERCHEZITIILOR facute la mai multe CADRE MEDICALE de la SPITALUL DE ARSI, anchetatorii au gasit aproape 250.000 de euro si 80.000 de lei, bani despre care se banuieste ca ar fi incasati de la pacientii carora le-ar fi facut ilegal OPERATII ESTETICE, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. ANDA ADAM si IOANA TUFAR s-ar afla printre pacientii care au beneficiat de operatiile ilegale.

In urma PERCHEZITIILOR facute vineri la SPITALUL DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI din Capitala si la alte 22 de adrese, printre care si la locuintele unor MEDICI ai unitatii sanitare, suspectati ca faceau internari in baza unor diagnostice false si realizau ilegal operatii estetice in spital, vor fi audiate 45 de persoane, invinuiti si martori. De asemenea, in acest caz vor fi audiati si pacienti, insa acestia vor fi citati in zilele urmatoare sa se prezinte pentru a da declaratii.

Citeste si: MEDIC ANESTEZIST, RETINUT IN DOSARUL OPERATIILOR ESTETICE ILEGALE DE LA SPITALUL DE ARSI

Potrivit surselor citate, printre persoanele audiate in urma PERCHEZITIILOR se numara managerul spitalului, Vitalie Stan, medicii Calin Ciontu, Cristian Nitescu si Isac.

La PERCHEZITIILE care au avut loc la SPITALUL CLINIC DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI, anchetatorii au gasit 1.000 de euro la un MEDIC care fusese in tura de noapte. De asemenea, la PERCHEZITIA facuta la locuinta unui alt MEDIC de la SPITALUL DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI, procurorii au gasit 170.000 de euro, au mai spus sursele citate.

La persoanele PERCHEZITIONATE au fost gasite, pana in prezent, in total, aproape 250.000 de euro si 80.000 de lei, bani despre care se banuieste ca ar fi incasati de la pacientii carora le-ar fi fost facute ilegal OPERATII ESTETICE la SPITALUL DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI, au precizat sursele citate.

Conform unor surse apropiate anchetei, printre pacienti se numara ANDA ADAM si IOANA TUFAR.

Citeste si: DESCINDERI LA SPITALUL DE ARSI DIN CAPITALA: MEDICI SI ASISTENTE ACUZATI DE LUARE DE MITA

Sursele citate au mai spus ca medicii vizati in ancheta faceau si doua, trei OPERATII pe zi, iar diagnosticele pe care le treceau in fisele de internare erau in special atrofia sanului sau lovituri la sani. Tratamentele postoperatorii erau apoi decontate la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Politistii si procurorii bucuresteni au descins, vineri dimineata, la 23 de adrese, dar si la SPITALUL DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI din Capitala, fiind vizate 26 de persoane, majoritatea cadre medicale, suspectate ca faceau internari in baza unor diagnostice false si realizau ilegal OPERATII ESTETICE in spitale.

Managerului SPITALULUI DE CHIRURGIE PLASTICA, REPARATORIE SI ARSURI, Vitalie Stan, a declarat ca sunt PERCHEZITII la locuinta sa, precizand ca i-a intrebat pe anchetatori despre ce este vorba si i-au spus ca va afla la finalul verificarilor. Vitalie Stan a adaugat ca nu poate comenta in niciun fel situatia pe care o vede la televizor, pentru ca nu a fost informat despre nereguli in spitalul pe care il conduce.

Citeste si: NICOLAE BANICIOIU: DACA SE CONFIRMA SUSPICIUNILE DE LA SPITALUL DE ARSI VOI LUA MASURI. NU TOLERAM CULPA MEDICALA

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus, in cursul lunii aprilie, inceperea urmaririi penale in acest caz, fata de 26 de persoane, pentru comiterea, dupa caz, a infractiunilor de luare de mita, dare mita, inselaciune sau fals intelectual.

Sursa foto: tvmania.ro