ANDERS FOGH RASMUSSEN: VLADIMIR PUTIN ar putea ATACA una din TARILE BALTICE

VLADIMIR PUTIN are ambitii care merg dincolo de Ucraina si ar putea ATACA unul din STATELE BALTICE pentru a testa solidaritatea NATO, a afirmat fostul secretar general al Aliantei, ANDERS FOGH RASMUSSEN, citat vineri de ziarul britanic The Daily Telegraph, potrivit Agerpres.

“El vrea sa mearga dincolo de Ucraina. Putin vrea sa redea Rusiei pozitia sa de mare putere. Exista o mare probabilitate ca el sa intervina in (regiunea) Baltica pentru a testa articolul 5 al NATO”, a declarat Rasmussen.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN a semnat un decret pentru CONVOCAREA REZERVISTILOR

Articolul 5 din Tratatul Aliantei Nord-Atlantice stipuleaza ca un ATAC armat impotriva uneia din tarile membre “va fi considerat un atac indreptat impotriva tuturor partilor”. Si, in consecinta, acestea vor sprijini “partea sau partile atacate”, inclusiv prin forta daca va fi necesar, aminteste AFP.

“Putin stie ca el va fi invins daca va trece linia rosie si ataca un aliat al NATO. Dar el este un specialist al razboiului hibrid”, combinand diferite tipuri de operatiuni pentru a destabiliza un stat, a mai declarat Rasmussen.

Citeste si: Vladimir Putin este “extrem de ingrijorat” de situatia din Ucraina, sustine Dmitri Peskov

Declaratiile sale intervin in contextul in care presedintele francez FRANCOIS HOLLANDE si cancelarul german ANGELA MERKEL sunt asteptati vineri la Moscova, in incercarea de a-l convinge pe liderul de la Kremlin, VLADIMIR PUTIN, sa accepte un nou plan de pace pentru estul Ucrainei, unde confruntarile s-au intensificat in ultima perioada, situatia in regiune devenind din ce in ce mai critica.

Sursa foto: rt.com