Andorra – Romania, ora 21.30, TVR 1, LIVE TEXT MONDO NEWS

Romania joaca , in aceasta seara, a IX-a partida in grupa D a preliminariilor pentru Mondialul din 2014. Selectionata condusa de Victor Piturca evolueaza impotriva Andorrei,  de la ora 21.30, pe stadionul Comunal d’Andorra la Vella.

Victor Piturca parea tentat sa inceapa meciul intr-o  formula cu mai multe rezerve, avand in vederea calitatea adversarului, dar pana la urma s-a razgandit. Astfel, “greii” Chiriches si Torje vor fi pe teren la startul partidei din Andorra. In schimb, selectionerul va merge pe mana lui Keseru in atac. Marica va fi doar rezerva.

Echipe de start:

ANDORRA:  Pol – M. Garcia, Sonejee, E. Garcia, Cristian Martinez – S. Moreno, Vales, Pujol, Ayala, Lorenzo – H. Moreira.  Antrenor : Koldo Alvarez

Rezerve: Rivas, Perianez, A. Rodriguez, S. Gomez, Soto, M. Vieira, Pousa, Pepe, San Nicolas, Riera.

ROMANIA:  Lobont – Latovlevici, Chiriches, Goian, Matel-  Maxim, Lazar, Bourceanu, Torje– Stancu, Keseru. Antrenor: Victor Piturca

Rezerve: Balgradean, Tatarusanu, Gaman, Luchin, Gardos, Grigore, Hoban, Grozav, Gigel Bucur, Tanase, Marica

ARBITRU: S. Klossner; ASISTENTI: J. Voggel, R. Zgraggen (toti din Elvetia)

OBSERVATORI:  K. Dragutin (Croatia), A. Lulli (Italia).

STADION: Comunal d’ Andorra la Vella

Romanii vor evolua cu gandul si la celelalte doua partide din grupa, care pot face diferenta in lupta pentru locul secund, care duce la baraj. Astfel, de la aceeasi ora cu Andorra – Romania, Ungaria are deplasare de foc in Olanda, echipa calificata deja la turneul final de anul viitor! O nedorita victorie a maghiarilor ne-ar scoate din calculele calificarii! Si asta pentru ca in ultimul meci din grupa, Ungaria joaca pe teren propriu cu Andorra, iar victoria nu le poate scapa venicilor nostri.  In acest moment, Romania are 13 puncte acumulate din 8 meciuri, in timp ce Ungaria are cu unul mai mult.

Estonia – Turcia este un meci la fel de important pentru “tricolori”. La egalitate de puncte, in acest moment cu “ienicerii”, elevii lui Victor Piturca se roaga pentru o victorie a gazdelor.

In cazul in care Turcia bate in Estonia, “tricolorii” nu mai pot decat sa spere ca Olanda va cuceri toate cele 3 puncte in ultima etapa a grupei la Istanbul. Evident, rezultat coroborat cu o victorie obligatorie a Romaniei acasa cu Estonia.

Daca Romania si Turcia termina la egalitate de puncte grupa, primul criteriu de departajare este golaverajul. In acest moment , turcii ne surclaseaza la acest capitol: 14 goluri marcate si 7 primite, in timp ce romanii au +1, adica 13-12 golaveraj.

Programul zilei in grupa D:

Andorra – Romania si Olanda – Ungaria de la ora 21.30

Estonia – Turcia 22.30

Clasament grupa D dupa 8 partide:

1 Olanda  22 puncte (golaveraj +20)

2. Ungaria  14 p (+6)

3. Turcia 13 p (+7)

4. Romania 13 p (+1)

5. Estonia 7 p (-10)

6. Andorra 0 p (-24)

Sursa foto: libertatea.ro