ANDRE RIEU, AMBASADOR ONORIFIC AL BUCURESTIULUI: La 66 de ani M-AM INDRAGOSTIT DE ROMANIA

Celebrul violonist ANDRE RIEU a primit vineri titlul de AMBASADOR ONORIFIC AL BUCURESTIULUI, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Hanul Gabroveni din Capitala.

“Ati fost langa noi nu numai la bine, dar si la greu, atunci cand toata natiunea era greu incercata, ati sters o lacrima de pe obrazul unui popor care isi plangea tinerii rapiti in tragedia oribila de la Colectiv. Ati dovada de compasiune, generozitate si omenie, iar eu, in calitate de primar general, in numele bucurestenilor, va multumesc. Permiteti-mi ca astazi, in numele cetatenilor din Bucuresti, sa va acord titlul de ambasador onorific al Bucurestiului si, totodata, sa va asigur de respectul si pretuirea noastra”, a spus RAZVAN SAVA, primarului general interimar al Capitalei.

El a subliniat ca, prin acest gest, bucurestenii isi arata recunostinta si pretuirea pentru artistul si omul ANDRE RIEU.

“Publicul va iubeste nu doar pentru ca sunteti regele valsului, ci pentru ca sunteti un om cald, care pune pasiune si transmite dragoste publicului. Eu, ca bucurestean, pot spune ca pentru noi ati facut mult mai mult. Ati fost alaturi de noi la bine, ati cantat in Bucuresti, ne-ati adus zambetul pe buze. Mai mult decat atat, ca un adevarat ambasador al muzicii romanesti, la Maastricht, alaturi de marele nostru artist Gheorghe Zamfir, ati promovat folclorul romanesc in fata publicului olandez”, a amintit primarul general interimar.

CITESTE SI: ANDRE RIEU, LA CLUBUL COLECTIV. VIOLONISTUL A VENIT DIN OLANDA PENTRU A ADUCE UN OMAGIU VICTIMELOR

ANDRE RIEU a multumit pentru distinctie, spunand ca este foarte onorat de acest titlu. “Domnule primar ma simt foarte onorat sa ma aflu aici si sa primesc aceasta inalta distinctie”, a spus artistul.

El a marturisit ca este indragostit de Romania, amintind ca primirea de care a avut parte la Bucuresti, de fiecare data cand a venit, a fost incredibila.

“Vreau sa va spun ca am implinit 66 de ani si sunt indragostit, din nou, de Romania. Vreau sa va spun ca am calatorit in intreaga lume, dar primirea pe care am avut-o aici, in Romania, inca din primul moment, a fost incredibila”, a afirmat ANDRE RIEU.

El a completat ca a simtit “o caldura nemaipomenita” la fiecare dintre cele sapte concerte sustinute in Piata Constitutiei din Bucuresti.

CITESTE SI: ANDRE RIEU VA SUSTINE INCA UN CONCERT LA BUCURESTI, DUPA EPUIZAREA CELOR 33.000 DE BILETE IN DOAR 15 ORE

“Am concertat la Budapesta, la Viena, la Praga si intotdeauna imi place sa intreb publicul: ‘de unde sunteti?’. Si, in general, sunt oameni din intreaga lume. Dar, in aceste orase, jumatate din public spunea ca este din Romania. Am intrebat echipa care se ocupa de organizare ‘ce este cu Romania?’. Am inceput sa iau legatura cu oamenii din Romania, sa caut o sala pentru concerte, dar o astfel de sala nu exista. Iata o ocazie domnule primar sa construiti una. Apoi m-am gandit la un stadion de fotbal, dar echipa voastra de fotbal joaca atat de bine incat nu am avut si noi loc sa concertam acolo, pentru ca intotdeauna se juca un meci”, a explicat artistul.

ANDRE RIEU a spus ca apoi a aparut posibilitatea de a organiza concertul in Piata Constitutiei, insa cei din echipa sa organizare i-au spus ca transportul echipamentului este foarte costisitor: “Toti cei din echipa mea de organizare de la Maastricht mi-au spus: ‘Andre esti nebun. Este foarte scurt sa transporti toata organizarea si toata scena pana in Romania. O sa dai faliment’. Dar, am spus nu. Eu credeam in publicul din Romania si stiam ca va fi un mare succes. Si stiti care a fost rezultatul, am avut sapte concerte in acest loc minunat. Si nu au fost doar sapte concerte, au fost cele mai bune sapte concerte pe care le-am sustinut in toata viata mea. Si nu spun asta pentru ca ma aflu aici in Bucuresti. Romanii mi-au transmis o caldura nemaipomenita de fiecare data cand am concertat, de fiecare data cand am venit aici. Sunteti cu adevarat un popor extraordinar si vreau sa va spun inca o data ca sunt cu totul indragostit de dumneavoastra”.