ANDREEA COSMA, fiica presedintelui suspendat al CJ PRAHOVA, este audiata la DNA

ANDREEA COSMA, fiica presedintelui suspendat al CONSILIULUI JUDETEAN PRAHOVA, MIRCEA COSMA, s-a prezentat, joi dupa-amiaza, de procurorii DNA Ploiesti, in calitate de SUSPECT in dosarul care vizeaza AFACEREA “CIURPERCEASCA” prin care, in urma vanzarii unor terenuri la preturi subevaluate, ar fi fost creat un prejudiciu estimat la 18 milioane de lei. Andreea Cosma ar fi acuzata in acest dosar de COMPLICITATE LA ABUZ IN SERVICIU si complicitate la INSTIGARE LA ABUZ IN SERVICIU, potrivit unor surse citate de Agerpres.

In acelasi dosar a mai fost audiat, joi, timp de trei ore, fostul deputat PDL FLORIN ANGHEL, care este acuzat de instigare la abuz in serviciu. Florin Anghel a fost presedinte al CJ Prahova in perioada 2004-2008, ulterior castigand un mandat de deputat PDL pentru legislatura 2008-2012.

La DNA Ploiesti este audiat joi, de cateva ore, si consilierul judetean PNL Danut Cornea, fost director al Parcului Industrial Plopeni, acuzat de abuz in serviciu.

CITESTE SI: CONTROLUL JUDICIAR PRELUNGIT CU 60 DE ZILE PENTRU SEBASTIAN GHITA, IULIAN HERTANU, MIRCEA SI VLAD COSMA. UPDATE

Potrivit unor surse, in perioada in care Florin Anghel a fost presedinte al Consiliului Judetean Prahova, autoritatile ar fi vandut la preturi subevaluate zeci de hectare de teren care au apartinut fostei cazarmi Ciuperceasca. Concret, in mandatul de presedinte de Consiliu Judetean al lui Florin Anghel, aproximativ 40 de hectare de teren, care au apartinut fostei cazarmi Ciuperceasca, au fost trecute din proprietatea MApN in proprietatea Parcului Industrial Plopeni, al carui actionar unic este Consiliul Judetean Prahova. Ulterior, terenurile respective ar fi fost vandute la preturi subevaluate, prejudiciul creat astfel fiind estimat la 18 milioane lei.

Documentele legate de vanzarea respectivelor terenuri ar fi fost intocmite la cabinetul notarial al Andreei Cosma.

Sursa foto: incomod-media