ANDREEA MITU s-a CALIFICAT in optimile de finala de la ROLAND GARROS. REACTIA JUCATOAREI. UPDATE

Jucatoarea romana de tenis ANDREEA MITU (23 ani) s-a CALIFICAT in optimile de finala ale turneului de GRAND SLAM de la ROLAND GARROS, dupa ce a invins-o in doua seturi, 7-5, 6-4, pe italianca FRANCESCA SCHIAVONE, intr-o partida disputata sambata la Paris.

UPDATE 16:39: ANDREEA MITU este in culmea fericirii dupa ce a reusit sa se califice in optimile de finala de la Roland Garros.

Sportiva din Romania marturiseste ca inca nu constientizeaza ce performanta a realizat si spune ca nu poate explica victoria din meciul cu Schiavone.

“E o nebunie! Este prima data cand intru direct pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam si sunt deja in a doua saptamana de concurs!

Am obtinut o victorie mare, sunt foarte fericita! Dar nu pot sa explic acest rezultat, nu stiu cum l-am atins”, a spus MITU.

ANDREEA MITU, ocupanta locului 100 in ierarhia mondiala, care a acces anul acesta in premiera pe tabloul principal la ROLAND GARROS, a obtinut cu aceasta ocazie cea mai buna performanta din cariera sa, in fata unei adversare cu 11 mai mai varstnica, aflata pe pozitia a 92-a in clasamentul WTA.

Calificarea in optimile de finala de la ROLAND GARROS ii asigura ANDREEI MITU un cec in valoare de 145.000 euro si 240 de puncte WTA.

ANDREEA MITU o va avea ca adversara in turul urmator pe castigatoarea partidei dintre Kristina Mladenovic (Franta/nr.54 mondial) si Alison Van Uytvanck (Belgia/nr.88 WTA).

Sursa foto: sport.ro