Andreea Pastarnac, aviz favorabil pentru postul de ambasador in Israel

Diplomatul Andreea Pastarnac a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de politica externa ale Parlamentului pentru ocuparea postului de ambassador al Romaniei in Israel.

In cadrul audierii, Andreea Pastarnac a pledat pentru intensificarea cooperarii cu Israelul, in special in domeniul cercetarii, “sa fim mai prezenti” in cooperarea in sfera energiei.

“Aproape toate statele europene au demarat parteneriate in domeniul cercetarii. Cred ca intensificarea cooperarii in acest domeniu ar reprezenta o modalitate de a introduce Romania intr-un domeniu de excelenta si de a avea un beneficiu in urmatoarea perioada”, a afirmat Pastarnac, scrie Agerpress .

Laszlo Borbely, presedinte al Comisiei de politica externa a Camerei inferioare, a declarat ca propunerea Andreei Pastarnac in acest post este o “alegere buna”, dar a semnalat ca ii va reveni o “sarcina dificila”.

Andreea Pastarnac este, la ora actuala, reprezentant cu insarcinari speciale in cadrul Directiei Orientul Mijlociu si Africa din Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa foto: Romania TV