ANDREEA PAUL: La fiecare TREI SECUNDE o FEMEIE este AGRESATA in ROMANIA

Deputatul PNL ANDREEA PAUL sustine ca in vreme ce o ROMANCA este AGRESATA la fiecare trei secunde, din partea autoritatilor guvernamentale s-au alocat de abia doi lei pe locuitor pentru realizarea unui program cu privire la VIOLENTA in FAMILIE pentru perioada 2013-2017.

Parlamentarul PNL a anuntat ca a participat la primul congres international dedicat femeilor din mediul rural care a avut loc in Spania, unde a prezentat situatia din Romania.

CITESTE SI:  Andreea Paul: Verigile slabe din raportul MCV sunt Parlamentul si Avocatul Poporului

“La fiecare trei secunde oFEMEIE este AGRESATA in ROMANIA. Idei precum ‘o palma nu a omorat pe nimeni’, sau ‘unde da tata creste’, sau ‘bataia este rupta din rai’, care tin direct de VIOLENTA in FAMILIE, nu mai trebuie sa fie o poveste de actualitate. Cifrele arata ca bataia nu este tocmai rupta din rai, asa cum spuneau batranii. 82.000 de victime si 800 de decese sunt inregistrate oficial in Romania intre 2004 si 2011 ca urmare directa a violentei in familie. Gravitatea situatiei nu este data doar de aceste date statistice, unele dintre ele fiind foarte mult subestimate sau incorecte din cauza fricii fata de consecinte a FEMEILOR AGRESATE, din lipsa studiilor in domeniu sau din cauza faptului ca multa lume o priveste ca pe o problema intima ce tine de familia proprie”, a declarat ANDREEA PAUL, intr-o conferinta de presa sustinuta miercuri la Satu Mare.

Deputatul ANDREEA PAUL a subliniat faptul ca in ciuda cifrelor alarmante, in Romania din 2008 nu s-a facut o analiza oficiala, desi suntem in anul 2015.

“Din 2008 in ROMANIA nu s-a mai facut nicio analiza oficiala a acestui domeniu si insasi strategia nationala dedicata combaterii VIOLENTEI in FAMILIE  pentru perioada 2013-2017 nu este bugetata. Abia in anul 2014 s-a lansat un program start cu finantare europeana prin care se va comanda un nou studiu national vizavi de impactul violentei in familie. Dimensiunea costurilor: doi lei pe locuitor, atat aloca Romania pentru aceasta problema care vizeaza peste jumatate din populatia natiunii. 38,7 milioane lei este programul Start “O viata de calitate in siguranta. Inaintam anevoios. Insasi interesul public fata de aceasta epidemie este foarte mic”, a afirmat parlamentarul PNL.

CITESTE SI: VIDEO VIRAL: FEMEIE batuta de un pensionar intr-un autobuz RATB din cauza unei tigari electronice 

ANDREEA PAUL a aratat ca mai multe tari depun eforturi pentru a reduce VIOLENTA in FAMILIE si considera ca se va mai vorbi multa vreme despre aceasta tema.

“Concluzia acestui congres international a fost insa ca discriminarea de gen si VIOLENTA in FAMILIE sunt epidemii globale care vizeaza toate tarile. Este o epidemie intolerabila care nu tine nici de bogatie nici de saracie. Asemenea pacate se regasesc in toate clasele sociale in toate tarile lumii. Unele tari au reusit sa intervina cu politici de interventie, protejare a victimelor, alte tari o fac doar declarativ si mai sunt unele care persista in eroarea negarii si inactiunii”, a mai afirmat ANDREEA PAUL.

Sursa foto: adevarul.ro