ANDREEA PAUL: PSD doar canta RELAXAREA FISCALA, PNL vrea sa o aplice CONSECVENT

Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL) ANDREEA PAUL le explica social democratilor si, in special, presedintelui interimar ROVANA PLUMB, situatia tensionata creata in ultimele zile din cauza contradictiilor iscate de noul CODS FISCAL. Liderul liberal este de parere ca PSD nu face altceva decat sa “cante” RELAXAREA FISCALA spre deosebire de PNL care vrea sa o aplice CONSECVENT.

“Doamna ROVANA PLUMB a emis opinia sa cu privire la votul meu si al colegilor mei referitor la CODUL FISCAL. A inteles doar ceea ce a vrut sau ceea ce a putut. Nu cunoaste sau nu vrea sa cunoasca opinia noastra. Am sa o repet, ca sa o ajut pe dansa sa inteleaga.

CITESTE SI: ALINA GORGHIU: Nu inteleg ISTERIA PSD cu privire la NOUL COD FISCAL 

Am sustinut permanent RELAXAREA FISCALA responsabila. O sustinem in continuare. Cu atat mai mult cu cat au fost adoptate amendamente ale PNL importante — este bine ca PSD nu uita asta. Am spus si ceea ce trebuie facut pentru ca aceste masuri de relaxare fiscala sa poata fi aplicate fara a derapa. O colectare mult mai buna a TVA este obligatorie. Am si facut calculul pe care ei, cei din PSD, nu pot sa-l faca. O crestere a colectarii de la 58% in prezent, la 73% cat mai repede posibil, pentru a acoperi integral golul dat de diminuarea TVA de la 24% la 19%.

Tinta propusa este sub nivelul realizarilor bulgarilor in prezent, deci cu o vointa similara se poate si la noi. Ori, evaziunea fiscala a crescut sub guvernul PSD cu 18 mld lei, conform ultimelor date disponibile la CONSILIUL FISCAL (102 mld lei in 2013, fata de 84 mld lei in 2011). Cam atat este si impactul masurilor de relaxare fiscala pe care l-ati ratat in ultimii 3 ani. Atunci cand am dat votul pentru CODUL FISCAL, am precizat acest lucru, intr-un pachet mult mai amplu de masuri pentru o noua constructie bugetara. Nu doar ca PSD nu are de gand sa se preocupe de cresterea colectarii veniturilor, de ‘moartea politica a evaziunii’ cum le place lor sa se exprime public, dar se arunca la marirea cheltuielilor bugetare fara acoperire sau pe datorie.

CITESTE SI: PLUMB, ATAC INCREDIBIL la adresa PNL pe marginea adoptarii CODULUI FISCAL: PNL se SINUCIDE POLITIC. Isi RENEAGA votul din Parlament 

Sa ma explic. PSD a cazut in propria frauda economica si minciuna. Semnalul ferm ca PSD vrea doar sa cante relaxarea fiscala, nu sa o aplice, l-a dat chiar doamna ROVANA PLUMB cand a anuntat introducerea noii legi a salarizarii bugetarilor. Nu poti sa te angajezi ca si guvern la un gol mare de VENITURI bugetare in paralel cu cresteri spectaculoase ale cheltuielilor bugetare. Un guvern responsabil se angajeaza la noi cheltuieli pe masura impactului pozitiv generat de mediul de afaceri in urmaRELAXARII FISCALE. Cu alte cuvinte, este ca si cum ai desumfla rotile de pe stanga ale unei masini si le-ai umfla si mai tare pe cele din dreapta. Cand pui pe drum asa o masina dezechilibrata riscul sa o dai in parapet e mare.

Din acest motiv suntem de pareri opuse: PSD doar canta RELAXAREA FISCALA, PNL vrea sa o aplice consecvent. PSD are ca tinta propaganda populista, fara a fi interesat de ce se intampla cu aceasta tara in viitorul imediat. Responsabilitate pe termen mediu si lung ori o ai, ori n-o ai. Pe asta nu o poti copia. Dar o poti invata.

PNL a inteles rigorile unei bune guvernari de care PSD se dovedeste azi incapabil. In final, am credinta ca grija ce o macina pe doamna presedinte a PSD despre ‘moartea politica a PNL’ este mult mai mica decat plumbul care atarna de gatul romanilor sub conducerea irationala a guvernului PSD si a minciunii crearii acelui milion de noi locuri de munca, mult cantat si niciodata realizat. Va mai amintiti, doamna ROVANA PLUMB, despre aceasta promisiune? Parca v-ati asumat-o politic personal”, a scris ANDREEA PAUL in comunicatul de presa remis luni presei.

Sursa foto: realitatea