ANDREEA PAUL: REDEVENTELE din Romania sunt de 3,5 ori MAI MICI decat in Ungaria

Deputatul PDL ANDREEA PAUL a declarat intr-o emisiune de la Realitatea TV ca nivelul REDEVENTELOR in Romania este de 3,5 ori MAI MIC decat in Ungaria.

“Eu am numit aceasta afacere escrocheria deceniului, inchisa exact acum zece ani de fostul premier ADRIAN NASTASE si curatat de noul premier Ponta cu un memorandum fictiv prin care se reunuta la drepturile statului roman de a incasa 600 de milioane de dolari datorie de la aceasta companie. Am vorbit mult despre aceasta problema in Parlamentul Romaniei. Acum, discutam despre REDEVENTE pentru ca exact pe perioada celor zece ani schema de fiscalizare a productiei si exploatarii de petrol in Romania a fost blocata, la un nivel redus. Legea minelor e din 2003, legea petrolului e din 2004. REDEVENTELE si pentru titei si pentru gaze sunt undeva intre 3,5 si 13,5 procente, in functie de cantitatea de zacamant produs, de 3,5 ori MAI MICI decat in Ungaria. Ajungem la urmatoarea situatie: in prezent nivelul REDEVENTELOR din Romania si cota unica de 16 la suta face din tara noastra una dintre statele lumii unde e cel mai convenabil sa extragi petrol. Atentie, petrolul este o resursa neregenerabila. Se epuizeaza. Din REDEVENTE, statul roman a incasat 1,4 miliarde lei, iar profitul OMV Petrom a fost de 1,1 miliarde euro. Adica de patru ori mai mult”, a spus ANDREEA PAUL.

Citeste si: Ponta despre Rosia Montana: Nu vreau ca statul, in loc sa incaseze redevente, sa plateasca despagubiri

Deputatul PDL a mai aratat ca renegocierea REDEVENTELOR are loc in “totala secretomanie”.

“Renegocierea acestor REDEVENTE are loc intr-o totala secretomanie. Premierul Ponta ne-a promis la mijlocul verii trecute ca in acest an vom avea noi REDEVENTE fixate la nivelul mediu european. Adica semnificativ ridicate. Domnul Nicolescu spune ca «mai stam putin sa ne gandim, mai bine dupa alegerile prezidentiale, si nu inainte». Dar iata ca ne apropiem de finalul anului 2014 si nu exista nici macar o bruma de predictibilitate in zona taxarii si a redeventelor”, a mai declarat Paul.

Citeste si: TAXA PE STALP va deschide o cutie a Pandorei si un lant de dispute intre companii si Guvern – Asociatie

“Renegocierea REDEVENTELOR nu va avea impact pe contractele de concesiune existente care se incheie intre 20-30 de ani. Ele vor viza cu prioritate noile acorduri de exploatare”, a mai atras atentia ANDREEA PAUL.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro