ANDREEA PAUL scoate in evidenta activitatea grupului parlamentar al PNL

Prim-vicepresedinte PNL ANDREEA PAUL  arata, miercuri, intr-un comunicat transmis presei, ca, potrivit celei de-a treia editii a raportului IAP (Indicele activitatii parlamentare), “cel mai harnic grup parlamentar este PNL” iar femeile continua sa fie “cele mai harnice din Parlament”.

“Pentru monitorizarea activitatii parlamentare am creat un indice cu ajutorul caruia am clasificat activitatea partidelor parlamentare, a deputatilor si senatorilor la nivel individual in actualul mandat. Indicele activitatii parlamentare (IAP) reprezinta un instrument de masura a gradului de implicare si activitate politica a alesilor poporului in activitatile curente ale forului legislativ al Romaniei”, explica prim-vicepresedintele PNL intr-un comunicat transmis Agerpres.

CITESTE SI: ANDREEA PAUL: PSD doar canta RELAXAREA FISCALA, PNL vrea sa o aplice CONSECVENT 

ANDREEA PAUL precizeaza ca a tras o serie de concluzii pe baza celei de-a treia editii a Raportului IAP, care se raporteaza “la primele 5 sesiuni parlamentare, 5 decembrie 2012—30 iunie 2015”.

“Cel mai harnic grup parlamentar este PNL, care a inregistrat o crestere a IAP cu 85% in prezent fata de iunie 2014, in primul an de la fuziunea dintre vechiul PNL si PDL. Numarul deputatilor a crescut astfel de la 36, cati erau in iunie 2014, la 115 in prezent, iar cel al senatorilor de la 19, la sfarsitul lunii iunie 2014, la 62 in prezent”, afirma ANDREEA PAUL.

ANDREEA PAUL  adauga, citand acelasi raport, ca “femeile continua sa fie cele mai harnice din Parlament”.

CITESTE SI: PNL a pregatit deja un nou GUVERN: VARIANTELE de MINISTRI 

“Cele 66 de femei sunt in medie cu 48% mai active decat cei 488 de barbati din Parlamentul Romaniei. Femeile din Parlamentul Romaniei au un IAP de aproape 55, fata de cel al colegilor barbati, de peste 33. Femeile au reusit, de asemenea, in acest an sa obtina pozitii cheie in fruntea celor mai mari doua grupuri politice: Alina Gorghiu este copresedinte PNL, in timp ce Rovana Plumb este presedintele Consiliului National al PSD. Cele 53 de deputate sunt in medie cu 12,5% mai active decat cei 334 de deputati iar cele 13 senatoare sunt cu aproape 83% mai active in medie decat cei 154 de senatori”, sustine prim-vicepresedintele PNL.

ANDREEA PAUL  mai arata ca senatorii, in numar de 167, sunt “in medie cu 8% mai activi decat cei 387 deputati”.

“IAP pentru Camera Deputatilor are o valoare medie de 37,12 si a crescut cu 51% in prezent fata de rezultate obtinute in urma primelor trei sesiuni parlamentare (iunie 2014). IAP mediu pentru Senat este de 40,15 si a crescut cu aproape 60% in iunie 2015 fata de rezultatele obtinute in iunie 2014”, mai sustine prim-vicepresedintele PNL.

Sursa foto: realitatea