Andrei Chiliman a fost exclus din PNL

Delegatia Permanenta a PNL a decis, luni, excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman. In prealabil, BPN al PNL luase aceeasi decizie. In motivatia care sta la baza excluderii lui Chiliman din PNL se arata ca decizia a fost luata pentru ”abateri grave de la disciplina partidului”.

Impreuna cu Andrei Chiliman a fost exclusa si Diana Tusa. Andrei Chiliman a anuntat o conferinta de presa in aceasta seara.

Pentru excluderea lui Andrei Chiliman din PNL s-au inregistrat 139 de voturi ”pentru” si 8 ”impotriva”. Pentru excluderea Dianei Tusa au fost 104 voturi ”pentru” excludere si 41 de voturi ”impotriva”.

Chiliman, a declarat luni ca a venit la Delegatia Permanenta a PNL pentru “a apara liberalismul si partidul de Crin Antonescu”, exprimandu-si speranta ca impreuna cu colegii sai va putea sa scoata PNL din “mocirla politicianista si din obsesia pentru putere a unui singur om”.

“Eu am venit aici ca sa apar principiile pentru care am intrat in PNL la sfarsitul anului 1989 si anume – libertatea de expresie, libertatea de opinie, libertatea de asociere si un anumit mod de a face politica. Am venit aici sa apar liberalismul si PNL de Crin Antonescu. Nu am venit aici ca sa ma apar pe mine pentru ca nu am de ce, eu nu voi intra in logica asta bolsevica pe care incearca Crin Antonescu sa o imprime Partidului National Liberal. Am speranta ca vom reusi impreuna cu colegii din PNL sa scoatem PNL din mocirla politicianista, din obsesia pentru putere a unui singur om si ca vom reusi sa aducem PNL la valorile, principiile si politicile liberale traditionaliste”, a sustinut Chiliman, la Palatul Parlamentului.

Foto: Cotidianul