Pericol de distrugere pentru “MICUL VERSAILLES” de pe Soseaua Kiseleff

Primarul Sectorului 1, ANDREI CHILIMAN, afirma intr-un comunicat remis joi presei ca a luat act “cu indignare” de actiunea de distrugere a gradinilor-monument istoric “micul Versailles” de pe Soseaua Kiseleff si anunta ca a atacat in instanta PUD-ul care permite acest lucru.

”Am luat act cu indignare de actiunea de distrugere a gradinilor-monument istoric «micul Versailles», de pe Soseaua Kiseleff nr. 45. Acest perimetru, parte a mostenirii urbanistice frumoase si valoroase a Bucurestiului, este, astazi, distrus cu buldozerul pentru a face loc unui ansamblu de blocuri, actiune intreprinsa cu complicitatea Primariei Generale a Municipiului Bucuresti si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB)”, afirma Chiliman.

Citeste si: VECHEA GARA din Oraselul Copiilor, PUSA LA PAMANT. GALERIE FOTO

Acesta mai arata ca in calitate de primar al Sectorului 1 a refuzat sa elibereze avizul obligatoriu pentru inceperea constructiei. “M-am opus si ma opun inlocuirii gradinilor de pe Soseaua Kiseleff cu blocuri nu doar din convingerea ca patrimoniul urbanistic al orasului trebuie aparat cu orice pret, ci si pentru ca, prin aprobarea acestui proiect, CGMB a incalcat flagrant legea. Planul Urbanistic de Detaliu (PUD), adoptat in luna septembrie 2014 de consilierii generali, ignora faptul ca parcela de pe Soseaua Kiseleff se afla in zona de protectie a monumentelor istorice si reprezinta spatiu verde amenajat, Ordonanta de Urgenta nr. 114/2007 interzicand demolarea acestora sau construirea pe acestea. Pe aceste considerente, in luna decembrie 2014, am atacat in instanta Planul Urbanistic de Detaliu adoptat de CGMB si le-am cerut public consilierilor generali sa anuleze acest act ilegal. Din pacate, solicitarea mea a ramas fara raspuns, iar planul de distrugere a «micului Versailles» continua nestingherit”, mai spune primarul Sectorului 1.

Citeste si: DESFIINTAREA STADIONULUI “ION OBLEMENCO” din Craiova, APROBATA de Guvern

“In aceste conditii, ca primar al Sectorului 1, consider ca este de datoria mea sa gasesc orice solutie legala pentru oprirea acestui proiect imobiliar care distruge o parte a patrimoniului cultural bucurestean. Ne vom bate in instanta pentru anularea PUD si studiem inclusiv posibilitatea intocmirii de plangeri penale celor care demoleaza «micul Versailles». Ne vom alatura oricarei actiuni si vom sprijini orice demers al societatii civile preocupate de apararea patrimoniului urbanistic bucurestean, menite sa salveze gradinile din Soseaua Kiseleff nr. 45”, adauga ANDREI CHILIMAN.

Sursa foto: cotidianul.ro