ANDREI CHILIMAN are un nou DOSAR PENAL

Parchetul de pe langa JUDECATORIA SECTORULUI 1 va incepe URMARIREA PENALA  impotriva primarului suspendat al sectorului 1 ANDREI CHILIMAN, dupa ce JUDECATORIA SECTORULUI 1 a admis PLANGEREA PENALA depusa de Asociatia Salvati Bucurestiul impotriva acestuia pentru ca a autorizat demolarea casei Acad. Alexandru Rosetti.

”Distrugerile provocate de primarii penali ai capitalei sunt imense, iar decizia instantei nu face decat sa confirme corectitudinea actiunilor noastre de denuntare a abuzurilor. Demolarea casei academicianului Rosetti se inscrie intr-un lung sir de abuzuri ale primarilor din toate sectoarele capitalei. Atunci cand nu aproba demolarea cladirilor emblematice pentru Bucuresti, acestia emit autorizatii de construire pe spatii verzi sau desfiinteaza parcuri intregi. Asta justifica o reactie ferma din partea comunitatii si pedepse din cele mai aspre din partea justitiei”, a declarat NICUSOR DAN, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

CITESTE SI: DNA PLOIESTI: CHILIMAN, MOISESCU, BRAD SI COSTESCU, INCA 60 DE ZILE SUB CONTROL JUDICIAR

Potrivit acestuia, incalcarea legii in primarii reprezinta o practica curenta, de la cel mai neinsemnat act administrativ si pana la cele mai complexe autorizatii care se dau. ”Solutia pentru a pune capat abuzurilor este transparentizarea oricaror proceduri ce se deruleaza in primarii in materie de urbanism, autorizatii de constructii, avize etc. Este o masura la indemnana oricui doreste sa puna capat coruptiei si se poate implementa rapid, fara resurse exorbitante”, sustine NICUSOR DAN, care si-a anuntat deja intentia de a candida in alegerile locale din 2016 la primaria Capitalei, noteaza stiripesurse.

In urma PLANGERII PENALE inainte de Asociatia Salvati Bucurestiul, Sectia penala a JUDECATORIEI SECTORULUI 1 a judecat dosarul 75092/299/2015 in care primarul sectorului 1, impreuna cu arhitectul-sef Vasile Meita, secretarul primariei Nicolae Grigorescu si alti functionari sunt acuzati ca, prin incalcarea legii, au emis la data de 14 octombrie 2009, autorizatia de demolare a casei academicianului Rosetti, situata in Str. Dionisie Lupu 56. Imobilul a fost demolat in noiembrie 2011.

PRIMARIA SECTORULUI 1 care a emis autorizatia nu avea la acea data competenta de a emite astfel de acte in zone protejate, aceasta revenind potrivit legii doar Primariei Generale. De asemenea, pentru emiterea unei astfel de autorizatii era nevoie de avize de la Ministerul Culturii si al Lucrarilor Publice.

Sursa foto: adevarul