ANDREI CHILIMAN, AUDIAT LA DNA. EDILUL este acuzat de DISTRUGEREA PALATULUI STIRBEI. UPDATE

Primarul suspendat al Sectorului 1 al Capitalei ANDREI CHILIMAN s-a prezentat, marti dimineata, la sediul DNA Bucuresti, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 11.15: “Suspectul Chiliman Andrei Ioan, in exercitarea functiei de autoritate publica de primar al Sectorului 1 al municipiului Bucuresti, cu incalcarea atributiilor legale, a dat ajutor unei persoane interesate sa distruga, in perioada 3 aprilie -19 decembrie 2008, prin folosirea de utilaje grele, constructiile monument istoric, anexe ale Palatului Stirbei, situat in centrul municipiului Bucuresti (Calea Victoriei).

Concret, intre constructiile distruse se afla pivnita Palatului Stirbei, imprejmuirile si remiza (aripa de nord), repertoriate ca monumente istorice, precum si toate vestigiile care se regaseau in subteran, pentru care nu s-a obtinut niciun aviz sau autorizatie de descarcare de sarcina arheologica. Actiunea de demolare a pus in pericol bunul imobil Palat Stirbei (monument istoric) si vestigiile subterane care, astfel, au fost si ele distruse”, se arata in ordonanta de efectuare a urmaririi penale a procurorilor DNA.

Astfel, ANDREI CHILIMAN a semnat acte prin care autoriza aceste distrugeri, chiar daca stia ca Primaria Sectorului 1 nu era autoritatea competenta si ca actul incalca dispozitiile legale.

UPDATE: Surse judiciare citate de Agerpres au dezvaluit ca ANDREI CHILIMAN ar avea calitatea de suspect intr-un nou dosar instrumentat de procurorii anticoruptie. Edilul ar fi acuzat de ABUZ in SERVICIU si COMPLICITATE la DISTRUGERE.  ANDREI CHILIMAN a parasit sediul DNA dupa aproximativ 20 de minute de discutii cu procurorii.

Potrivit sursei citate, ANDREI CHILIMAN a refuzat sa spuna daca stie in ce calitate este audiat. Astfel, nu se stie daca este vorba despre un nou dosar in care apare numele sau sau daca are calitatea de martor intr-un alt caz.

ANDREI CHILIMAN a venit insotit de avocat.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul