ANDREI CHILIMAN, primarul suspendat al Sectorului 1, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar

ANDREI CHILIMAN, primarul suspendat al Sectorului 1, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar in care este acuzat de ABUZ in SERVICIU.

”Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatilor: CHILIMAN ANDREI IOAN, primar al Sectorului 1 Bucuresti, IONESCU PETRICA MARIUS, director executiv al Directiei Utilitati Publice din cadrul Primariei Sector 1 Bucuresti, DERDENE GEORGIANA CONSTANTINA, sef serviciu in cadrul Serviciului Utilitati Publice din cadrul Primariei Sector 1 Bucuresti,   sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 16.10.2014, inculpatul CHILIMAN ANDREI IOAN impreuna cu inculpatii Ionescu Petrica Marius si Derdene Georgiana Constantina, in exercitarea atributiilor de serviciu, au emis o autorizatie de functionare pentru o terasa amplasata pe teren proprietate privata prin care s-a autorizat ca o societate comerciala sa desfasoare activitate de alimentatie publica in unitatea tip terasa, cu incalcarea Hotararii Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 181/28.11.2013 si, anume, fara acordul unora dintre vecinii perimetrali direct afectati si cunoscand opozitia ferma si explicita a acestora la eliberarea autorizatiei, vatamandu-le astfel dreptul legal ca in perimetrul locuintei lor, activitatile de alimentatie publica ce le pot desfasura ordinea si linistea publica, sa fie desfasurate numai cu acordul lor, drept oferit de Hotararea Consiliului Local amintita. Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.”, se arata intr-un comunicat de presa remis marti.

ANDREI CHILIMAN, primarul suspendat al Sectorului 1, este cercetat si de procurorii DNA intr-un dosar privind o serie de FAPTE de CORUPTIE printre care LUARE de MITA si ABUZ in SERVICIU.

Sursa foto: gandul