Andrei Gerea a demisionat de la Ministerul Economiei

ANDREI GEREA

Andrei Gerea a demisionat de la Ministerul Economiei, dupa ce in aceasta dimineata a discutat cu presedintele PNL, Crin Antonescu, la sedinta Biroului Politic National al PNL. Gerea ar putea fi inlocuit cu Teodor Atanasiu.

Potrivit unor surse politice, in interiorul PNL s-a discutat desre nominalizarea senatorului Teodor Atanasiu la Ministerul Economiei, decizia urmand a fi luata vineri, dupa Delegatia Permanenta a PNL.

De precizat ca presedintele PNL, Crin Antonescu, a avut unele discutii preliminare cu o serie de lideri ai partidului inaintea reuniunii Biroului Politic National si Delegatiei Permanente a PNL, la Palatul Parlamentului, conform unor surse liberale ministrul Muncii, Mariana Campeanu, primind garantii ca nu va fi remaniata

Andrei Gerea a fost numit la conducerea Ministerului Economiei in octombrie 2013, dupa ce Varujan Vosganian si-a dat demisia din fruntea ministerului, ca urmare a faptului ca Senatul a respins cererea DIICOT privind inceperea urmaririi sale penale, alaturi de Adriean Videanu, sub acuzatia de subminare a economiei nationale.

Vezi aici cine este Teodor Atanasiu, care ar putea fi numit la Ministerul Economiei

La momentul respectiv, Andrei Gerea era liderul deputatilor liberali si vicepresedinte in cadrul comisiei speciale privind exploatarile miniera de la Rosia Montana.

Gerea s-a inscris in PNL in februarie 1990, iar din 1994 a devenit vicepresedinte la TNL Bucuresti. Ulterior, a fost vicepresedintele organizatiei PNL Sector 1, iar din 2002 pana in 2008 a fost vicepresedintele organizatiei PNL Arges.

In perioada 1996 si 2004, Gerea a ocupat functia de consilier local la Sectorul 1. In perioada 1999 – 2000, Gerea a fost membru al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Posta Romana SA.