Andrei Gerea: Oltchim are o mare sansa, trebuie sa revina pe piata petrochimiei europene

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat ca Oltchim are o mare sansa prin interesul aratat de potentialii investitori si a tinut sa sublinieze ca societatea are nevoie de o gandire strategica si de un capital serios investit, in asa fel incat sa revina acolo unde ii este locul pe piata petrochimiei europene. 

“Eu spun ca Oltchim are o mare sansa in acest moment prin interesul care este in jurul sau si cred ca ar trebui sa profitam, pentru ca are un potential fantastic. Este vorba de un miliard de euro cifra de afaceri, iar acest miliard de euro greu poate fi realizat cu investitii minime si cu inchirieri de active (…). Oltchim are nevoie de o gandire strategica si de un capital serios investit, in asa fel incat sa revina acolo unde ii este locul pe piata petrochimiei europene”, a declarat Gerea.

Ministrul Andrei Gerea a mai spus ca societatea Oltchim prezinta in continuare interes atat pentru investitorii romani, cat si pentru cei straini, o delegatie de oameni de afaceri chinezi urmand sa fie prezenta la Bucuresti, la inceputul saptamanii viitoare, cu ocazia Forumului Economic China – Europa Centrala si de Est.

“Am vazut ca sunt inclusiv investitori romani care doresc si in acest moment se pozitioneaza cu un important capital financiar in spate. (…) Avem un anunt facut de cei de la Chimcomplex, care au spus ca deja au strans o suma importanta de bani si sunt pregatiti sa intre decisiv in cursa pentru preluarea Oltchim”, a spus Andrei Gerea.

“Ne aflam pe ultima suta de metri in ceea ce priveste derularea procedurii de insolventa, pe 2 decembrie vom avea adunarea creditorilor. (…) Totodata incercam ca, pana sa se finalizeze procedura de vanzare, sa reusim sa aducem Oltchim pe zero in ceea ce priveste pierderile. Pe parcursul acestui an, societatea a reusit sa-si reduca pierderile pana la un nivel de aproape 700.000 de euro pe luna, noi dorim sa le aducem la nivel zero, chiar cu un pic de profit, in doua-trei luni”, a mai spus ministrul Economiei.