Andrei Hrebenciuc, ARESTAT pentru 30 de zile. Tatal va face CONTESTATIE

ANDREI HREBENCIUC si Paltin Sturdza au fost aretati preventiv, vineri dimineata, in dosarul RETROCEDARILOR, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Instanta suprema a admis astfel cererea procurorilor DNA Brasov si a emis pe numele celor doi mandate de ARESTARE preventiva pentru 30 de zile.

Decizia ICCJ poate fi contestata de ANDREI HREBENCIUC si Sturdza la Completul de cinci judecatori al aceleiasi instante. De altfel, prezent la sediul IPJ Brasov pentru a-i aduce cateva lucruri fiului sau, VIOREL HREBENCIUC a declarat ca va contesta decizia magistratilor.

Citese si: UPDATE. ANDREI HREBENCIUC AFLA DACA VA FI ARESTAT. CURTEA A RAMAS IN PRONUNTARE

“Tot dosarul este o porcarie. Nu s-a efectuat nici o RETROCEDARE, nu exista nici un prejudiciu. Este dosarul neretrocedarilor”, le-a declarat el jurnalistilor. “O consider absolut nedreapta. Normal, o sa facem contestatie si ne luptam in continuare. Se arunca cu laturi multe in perioada asta. O sa vedeti ca dosarul asta este o porcarie. In primul rand, asa-zisii specialisti de aici, de la DNA Brasov, vorbesc despre un prejudiciu de 450 de milioane intr-o parte, de 300 de milioane in cealalta parte, cand vreau sa va zic acum si sa afle toata tara: nu exista niciun fel de prejudiciu. Trebuie sa consulte si comunicatul pe care l-a dat Romsilva in aceasta privinta”, a mai spus Viorel Hrebenciuc.

ANDREI HREBENCIUC si Paltin Sturdza, retinuti joi de procurorii DNA Brasov, in dosarul RETROCEDARILOR, au ajuns la ICCJ dupa ora 20.00, iar sedinta de judecare a propunerii de arestare a inceput la ora 22.00.

Ambii inculpati au dat declaratii in fata instantei, iar aparatorii lor au cerut judecarea lor in libertate, in timp ce procurorii au cerut arestul preventiv

La finalul sedintei de aproximativ patru ore, instanta a ramas in pronuntare.

Citeste si: ANDREI HREBENCIUC SI-A SUNAT TATAL SI I-A CERUT SA-L AJUTE FINANCIAR PE PRINTUL PAUL – INTERCEPTARI HREBENCIUC JR. – DAN BENGESCU

ANDREI HREBENCIUC este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta si instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.