Andrei Hrebenciuc si-a sunat tatal si i-a cerut sa-l ajute financiar pe Printul Paul – INTERCEPTARI HREBENCIUC jr. – DAN BENGESCU

Dan Bengescu ii spunea lui Andrei Hrebenciuc ca printul Paul are “o jena financiara foarte puternica”, intr-o discutie telefonica interceptata de procurori, la finalul careia Andrei Hrebenciuc i-a solicitat tatalui sau sa-l ajute financiar pe printul Paul. Convorbirea telefonica intre Andrei Hrebenciuc si Dan Bengescu este redata in referatul cu propunerea de arestare a celui dintai si a lui Paltin Sturdza, obtinut de agentia Mediafax.

Astfel, noteaza procurorii DNA, implicarea directa a lui Andrei Hrebenciuc in activitatea infractionala a grupului rezulta si din convorbiri telefonice purtate cu membrii gruparii si din faptul ca este pus la curent cu demersurile efectuate.

Pe 18 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc lua legatura cu Dan Bengescu.

Dan Bengescu- Tu-l stii pe PAUL, am mai vorbit noi de el.
Andrei Hrebenciuc- Da.
Dan Bengescu- Omul are o jena financiara foarte puternica.
Andrei Hrebenciuc- Da.
Dan Bengescu- si e pe cale sa faca o miscare gresita, in sensul ca trebuie sa dea vreo 20 000 maine, nu stiu la ce banca si eu nu i-am finalizat proiectul decat… ii finalizez proiectul undeva la inceputul lunii decembrie, ca ii lipseau lui niste documente. El a zis sambata ca se duce exact la personajul la care nu as mai vrea eu sa se duca…
Andrei Hrebenciuc- Da.
Dan Bengescu- Daca se duce la ala, sa-i dea ala, ala ii va da cu o singura conditie: sa-i semneze pentru cele 40 (se face referire la cele 40.000 de ha Padure Brosteni).
Andrei Hrebenciuc- Gata, am inteles.
Dan Bengescu- ti-am zis numai asa, ca am auzit acuma pe piata, stii. si nu as vrea, ca daca ii semneaza lu’ ala pe alea 40, e pacat.
Andrei Hrebenciuc- Ok, perfect, gata, vorbesc.

Citeste si: Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, inculpati in dosarul retrocedarilor, au fost adusi, joi seara, la Inalta Curte

Imediat dupa aceasta discutie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc solicitandu-i sa-l ajute financiar pe Printul Paul, se mai arata in referat.

In data de 27 noiembrie 2013, Andrei Hrebenciuc ia din nou legatura cu Dan Bengescu.

Dan Bengescu : … Maine ma duc pe la Onesti, am alta etapa, cu contestarile alea care le-au facut ei.
Dan Bengescu : – Ei tot vin cu fel de fel. Prima data a fost 17 octombrie, au cerut ceva, le-au dat un termen. La termenul urmator au cerut sa suspende intrucat au facut o revizuire, s-a mai dat acuma, noi am depus niste documente…
Andrei Hrebenciuc- Vai!

In referat se regaseste si interceptarea unei discutii ulterioare intre Andrei si Viorel Hrebenciuc, ce a avut loc pe 2 decembrie 2013

Andrei Hrebenciuc: Ai intalnire cu Bengescu?
Andrei Hrebenciuc: OK, bine, bine…
Viorel Hrebenciuc: Cine te intreba?
Andrei Hrebenciuc: Bengescu asta.
Viorel Hrebenciuc: Dar vine si el?
Andrei Hrebenciuc: Pai, da, asa am inteles.
Viorel Hrebenciuc: Daca vine, e perfect.

Citeste si: Cum vroia Andrei Hrebenciuc sa isi ajute tatal sa ASCUNDA provenienta terenului primit

Andrei Hrebenciuc si Paltin Sturdza, inculpati in dosarul retrocedarilor, au fost adusi, joi seara, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care va judeca propunerea de arestare a procurorilor DNA pe numele celor doi.

Andrei Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, iar Sturdza este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, cumparare de influenta si instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Intr-un alt document al anchetatorilor, se arata ca Viorel Hrebenciuc si alti inculpati din dosarul retrocedarilor, acceptand promisiunea unor foloase materiale, le-au promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri.

“Incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, numitii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Janica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptand promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numitilor Paul-Philippe al Romaniei si sotiei sale, Lia a Romaniei, ca vor interveni pe langa functionari din cadrul autoritatilor publice centrale si locale, din Calarasi, Suceava, Sinaia etc, cu atributii in domeniul retrocedarilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, in scopul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle de serviciu ale acestora sau in scopul indeplinirii unor acte contrare acestor indatoriri (ex. obtinerea urgenta si in mod ilegal a 39.885 hectare teren in Brosteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87 de ha teren agricol la Manastirea, jud. Calarasi si a doua imobile in Sinaia etc)”, se arata in documentul citat.

Printul Paul si printesa Lia au fost audiati, pe 15 octombrie, la DNA Brasov, nefiind pusi sub urmarire.

In dosarul retrocedarilor, Iosif Kadas si Dan Bengescu sunt arestati preventiv, iar Sorin Iacob si Jenica Poenaru sunt arestati la domiciliu.

Pe de alta parte, in cazul deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea lor. Viorel Hrebenciuc a demisionat marti din Parlament.

Intr-un alt dosar, care are legatura cu cel al retrocedarilor, Viorel Hrebenciuc este urmarit penal pentru instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta. In acest al doilea dosar este urmarit penal si senatorul PSD Dan Sova, pentru trafic de influenta.

Foto: sutu.ro