Andrei Marga a demisionat din fruntea ICR

Andrei Marga si-a dat demisia, luni, din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR). Andrei Marga a luat aceasta decizie in urma votului negativ dat de Comisiile reunite pentru cultura si politica externa din Senat.

Revocarea din functie a lui Andrei Marga a fost motivata de imposibilitatea membrilor comisiilor de a aviza raportul de activitate al ICR pe anul 2012, raport care a fost trimis fara a respecta legea.

Presedintele Comisiei pentru buget-finante din Senat, Cosmin Nicula, a calificat raportul trimis de Andrei Marga, drept o “fituica”.

ICR sustine ca raportul anual pe 2012 a fost trimis, in scris si electronic,  in data de 12 iunie, si acesta era insotit de contul de executie bugetara.

Andrei Marga a declarat ca a preluat presedintia ICR in data de 11 septembrie 2012, in timp ce raportul face referire si la perioada in care nu conducea institutia.

“Eu am preluat presedintia ICR in data de 11 septembrie 2012, dar raportul face referire si la perioada in care nu conduceam institutia. De asemenea, a fost depus si contul de executie bugetara cu informatii referitoare la cheltuielile institutiei”, a declarat Andrei Marga pentru MEDIAFAX.

Sursa foto: Realitatea TV