Andrei Muraru, presedinte IICCMER, si-a dat demisia

Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), Andrei Muraru, a demisionat din functie in aceasta dimineata.

Andrei Muraru a declarat ca a demisionat de la conducerea IICCMER in urma evolutiilor politice din ultima vreme si a subliniat ca vrea sa ramana loial celor care l-au sprijinit si l-au sustinut. Acesta a tinut sa precizeze ca nu au existat presiuni politice pentru a demisiona.

„I-am transmis premierului demisia, in aceasta dimineata, nu am apucat sa vorbim. Exista regrete, cel mai important e ca nu am vazut trimiterea in judecata a lui Alexandru Visinescu si a lui Ioan Ficior”, a spus Muraru.

Andrei Muraru a declarat, pentru Digi24, ca l-a anuntat cu putin timp inainte de ora 11:00 pe primul-ministru Victor Ponta, insa nu a primit nicio reactie de la acesta.

Andrei Muraru s-a alaturat in mai 2006 Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, care a devenit ulterior IICCMER, iar intre octombrie 2007 – februarie 2008 a fost seful Serviciului Investigatii Speciale din institut.

Vezi aici detalii despre al treilea tortionar pentru care IICCMER cere urmarirea penala pentru genocid